FILMEZZUNK.HU
16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

4585

Sztárok, akiknek szívügyük Földünk megóvása

Sokan még mindig félvállról veszik a klímaváltozás okozta tragikus károkat, ám manapság egyre több híresség támogatja a környezetvédelmet és hatalmas pénzadományokkal is hozzájárulnak, hogy mentsék a menthetőt.

1. Pierce Brosnan

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

A színész és neje komoly környezetvédők és  aktivisták. Az egykori James Bond már többször állt ki a nyilvánosság elé a természetes vízi  élőhelyek megóvása, valamint a bálnamentés érdekében.

2. Leonardo DiCaprio

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

Számos interjúja és felhívása van arról a tényről, hogy a klímaváltozás beláthatatlan következményeket hozhat, ha nem változtatunk  életfelfogásunkon és nem teszünk drasztikus lépéseket, hogy megóvjuk Földünket. A színész igazi élharcosa az ügynek és nagyon komolyan veszi a környezetvédelmet, a hírek szerint nem használ dezodort, sőt, a fürdést sem viszi túlzásba és hibrid autóval jár. Leo nemrég egy saját filmet is készített, amelyben a klímaváltozás problémájára akarja felhívni a figyelmet.  1998-ban létrehozta a Leonardo DiCaprio Alapítványt, mely eddig összesen 100 millió dollárral támogatta például az őslakosok jogvédelmét, a mangrove növény újratelepítését. A színész állatvédő, az oroszlánok, bengáli tigrisek megóvását szívügyének tartja.

Dokumentumfilmeket is készített, Az utolsó óra (2007), Özönvíz előtt (2016), Forrongó jég (2019) címmel.  DiCaprio 2016-ban Oscar-díjat nyert, köszönőbeszédében felhívta a figyelmet a globális felmelegedésre és annak veszélyeire.  2019 júliusában Laurene Powell Jobs (Steve Jobs özvegye) és Brian Sheth milliárdos befektetők közreműködésével megalapította az Earth Alliance nevű környezetvédelmi világszervezetét.  A szervezet legfontosabb célja, hogy kezelje a klímaváltozás és a fajpusztulás problémáját. DiCaprio szintén aggódik a jelenleg is tomboló amazóniai erdőtüzek miatt. Eddig 5 millió dollárral járult hozzá, hogy a lángokat megfékezzék.

3. Chris Hemsworth

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

2019 szeptember eleje óta Ausztráliában minden idők legnagyobb tűzkatasztrófája tombolt, ami Magyarországnál is nagyobb kiterjedésű volt. A katasztrófát csak idén februárra tudták eloltani, de ennek ellenére 25 ember halt meg.  A természet azóta a főnix madárhoz hasonlóan hamvaiból újra éledt, de óriási kár keletkezett az élővilágban, nagyjából egymilliárd emlős, madár és hüllő veszhetett oda. A hatalmas tűz megfékezésére több sztár is felajánlott pénzbeli adományt, többek között  a Thort alakító Chris Hemsworth a közösségi médián jelentette be, hogy egymillió dollárt (297 millió forintot) adományoz a jótékony célra, és adakozásra szólította fel követőit. Rajta kívül még Elton John, Nicole Kidman, Pink, Keith Urban, Russell Crowe és a Metallica amerikai rockegyüttes is csatlakozott. Utóbbi 750 ezer dollárt (223 millió forintot) adományozott a az új-dél-wales-i tűzoltószolgálatnak és a Viktória állambeli tűzoltóságnak.

4. Julia Roberts

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

Az Oscar-díjas amerikai színésznő az Erin Brokovich – Zűrös természet című filmje után életét gyökeresen megváltoztatta. Újrahasznosít a háztartásában, komposztál, gyűjti az esővizet és napelemekkel szerelte fel háza több pontját.  „Öten vagyunk a háztartásunkban, úgyhogy éppen elég szemetet termelünk. Elhatároztam, hogy zöldebbé teszem az életvitelünket és kevesebb hulladékot termelünk” – nyilatkozta a színésznő, aki örömmel adja az arcát környezetvédelmi kampányokhoz.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·