FILMEZZUNK.HU
16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

4607

9. Ian Somerhalder

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

A Vámpírnaplók tévésorozatból ismert színész a környezet- és állatvédelem elkötelezett híve. Az elsők között vett részt a Deepwater Horizon olajfúró torony 2010. április 22.-i katasztrófa okozta károk helyreállításában. 32. születésnapján, 2010. december 8-án létrehozta az Ian Somerhalder Alapítványt. A szervezet már több mint 100 országban működik, célja a Föld megóvása, környezetvédelmi akciókat kezdeményez és támogat, valamint segít a bajba jutott állatokon. Az alapítványt van lehetőség pénzbeli juttatásokkal is támogatni, vagy lehet akár csatlakozni egy-egy általa indított projekthez is.

10. Brigitte Bardot

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

A színész-énekesnő 1973-ban fejezte be filmes karrierjét, ezután már csak az állatvédelemnek szentelte életét.  1977-ben a fókakölykök védelmében indított kampányt, akcióját siker koronázta, betiltották a fókaborjúbőr kereskedelmét.  1986-ban létrehozta a Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt. Annak érdekében, hogy fenn tudja tartani, elárverezte ruháit és vagyontárgyait, később 1991-ban híres birtokát, La Madrague-ot, szintén az alapítványnak ajándékozta. Publikált, konferenciákat, tüntetéseket szervezett, valamint felszólalt a delfinek, lovak, tigrisek és orrszarvúak leölése ellen is. A színésznő egy interjú során kifejtette: “Az állatvédelmi munka nem tevékenység, hanem vallás számomra.” Évtizedeken át tartó missziójáról még könyvet is írt A küzdelem könnyei címmel, ami 2018-ban jelent meg.

11. Robert Redford

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

A Time magazin egyenesen a “Környezetvédelem hősének” nevezte a színészlegendát. Hangsúlyozza, hogy mennyire fontos a napenergia felhasználása, vagy éppen a vadon szerepe. Gyakran tart előadásokat a témáról a különböző egyetemeken vendégelőadóként, sőt még Barack Obamának is “nekiment” a Keystone XL olajvezeték építése miatt.

12. Salma Hayek

16 sztár, akiknek szívügye Földünk megóvása

A színésznő a Global Green USA igazgatótanácsának tagja, akik a globális felmelegedés megakadályozásáért harcolnak és többek között abban segítenek, hogy 2,5 milliárd ember juthasson tiszta ivóvízhez. Salma Hayek is hibrid autót vezet, háza napelemekkel van felszerelve.  Filmforgatásain betiltották a műanyag vizespalackokat és poharakat, a jelmezek természetbarát anyagokból készülnek, a díszletek pedig bambuszból.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·