FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb dráma az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb dráma az IMDB szerint

42949

A legjobb dráma filmek

Az élet szép? Halálsoron? Élősködők? Esetleg a Steven Spielberg által rendezett Schindler listája? Vajon melyek a legjobb dráma filmek? Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 filmes drámát, amit a világ legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbaknak tart.

20. Whiplash (2014)

Egy fiatal és tehetséges dobos felvételt nyer egy rendkívül színvonalas zeneakadémiára, ahol az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő professzor veszi a szárnyai alá. A tanár módszerei azonban meglehetősen kemények. Kettejük között furcsa kapcsolat alakul ki: a fiú minden áron azért küzd, hogy ő legyen a legjobb, a professzor azonban azon van, hogy megállítsa őt, bármilyen eszközökkel.

Whiplash

19. Az élet csodaszép (1946)

George Bailey építész egy kisvárosban éldegél, ahol nagybátyjával egy takarékpénztárt üzemeltetnek. A takarékpénztár hiteleket nyújt építkezésekhez, így bárki számára elérhetővé válhat a saját otthon. Nem sokkal karácsony előtt Bailey-ék nagy bajba keverednek – nagybátyja elveszíti 8000 ezer dollárjukat. Vetélytársuk, Mr.Poter reménykedve dörzsöli tenyerét az eset hallatán, hisz ha a takarékpénztárt bezárják, akkor megkaparinthatja az egész várost. Bailey kilátástalannak látja helyzetét, és azon gondolkodik, hogy véget vet életének. Az érzelmi hullámvölgyből egy angyal húzza ki, aki megmutatja, hogy életét nem rontotta el, sőt, városa rengeteget köszönhet neki. A város lakói végül összedobják a hiányzó 8 ezer dollárt, így a pénzkérdés is megoldódik, Bailey és a takarékpénztár megmenekül.

Az élet csodaszép (It's a Wonderful Life, 1946)

18. A bárányok hallgatnak (1991)

Pszichopata sorozatgyilkos tartja rettegésben és izgalomban az FBI viselkedéstudományi részlegét. “Buffalo Bill” az áldozatul ejtett fiatal nőket megnyúzza, hogy bőrükből hódító ruhát készítsen magának. Férfi létére gyönyörű nő akar lenni – mint hajdan a mama volt… Különös névjegyet hagy áldozatai torkában: az átváltozás jelképét, a hátborzongatóan csodálatos Halálfejes pillangó gubóját… Csak egy másik gyilkos, az elmegyógyintézetben őrzött zseniális pszichiáter, Lecter doktor segíthet: egyedül ő ismeri “Buffalo Bill” és a Halálfejes pillangó titkát…

A bárányok hallgatnak /The Silence of the Lambs, 1991/

17. Hetedik (1995)

David Mills (Brad Pitt) újonc nyomozó és társa, a nyugdíjba készülő William Sommerset (Morgan Freeman) egy elvetemült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a bibliai hét fő bűn szerint szedi áldozatait, és kegyetlensége nem ismer határokat. Módszerei nem csak a fiatal, lobbanékony nyomozót döbbentik meg, hanem sokat látott, higgadt társát is. A nyomasztóan izgalmas történet olyan végkifejletet tartogat, ami valóban csak egy zseniális bűnöző elvetemült tervében valósulhat meg.

Hetedik (Se7en, 1995)

16. Az élet szép (1997)

A csodabogár Guido mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának, aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép 1997

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·