FILMEZZUNK.HU
Az oroszok tényleg megcsinálták - Itt az első űrben forgatott film előzetese!

Az oroszok tényleg megcsinálták – Itt az első űrben forgatott film előzetese!

2039

Az oroszok tényleg megcsinálták – Itt az első űrben forgatott film előzetese!

Tom Cruise-t megelőzték az oroszok! Orosz filmesek megcsinálták, amit előttük még senki, a Kihívás című filmet a Nemzetközi Űrállomáson forgatták. Tom Cruise, aki hatvanévesen is olyan hajmeresztő mutatványokra képes egy-egy film kedvéért, amire a hivatásos kaszkadőrök közül sem mindenki vállalkozna, és Top Gun: Maverick-kel tavaly valóságos csodát végrehajtva megtörte a képregényfilmek egyeduralmát, végül mégsem fog történelmet írni, mert hiába jelentette be, hogy a NASA, Elon Musk és Doug Liman rendező segítségével leforgatja az első filmet az űrben, mások gyorsabbak voltak nála. Míg ugyanis a tervezett produkció még sehol sem tart, addig a magyarul Kihívás címet viselő orosz alkotás stábja már 2021 őszén feljutott a Nemzetközi Űrállomásra.

Yulia Peresild színésznő és Klim Shipenko rendező 2021. október 5. és 17. között körülbelül 30 órányi anyagot rögzített a filmhez, amiből a végső vágás után kevesebb mint 40 percnyit használtak fel a filmhez. A stábnak a legnagyobb kihívást az ISS-en folyamatosan változó fényviszonyok okozták, ugyanis ott 45 percenként követik egymást a napkelték és a naplementék.

A bő három hónap múlva, április 12-én debütáló Kihívás története szerint egy kozmonauta sürgős orvosi beavatkozásra szorul, és a Yulia Peresild által alakított szívsebészre vár az embert próbáló feladat, hogy súlytalanságban végezze el az életmentő műtétet. Mindeközben a nőre odahaza a hároméves kislánya vár, akivel hivatása miatt nem tud elég időt tölteni.

Tom Cruise 10 éve nem látta a lányát: ezért hagyta el a családját a híres színész

(Via Gamestar.hu)


Article Tags: · ·