FILMEZZUNK.HU
A mozi történetének leghíresebb fürdőruhái

A mozi történetének leghíresebb fürdőruhái

565

A mozi történetének leghíresebb fürdőruhái

A csodás és szexi fürdőruhás lányok az 1950-es években törtek be a moziba. Az akkori évek filmjeiben nemcsak a stranddivat alakulása volt forradalmi, de a közerkölcs is figyelemreméltóan változott. Ha Brigitte Bardot az akkor viselt fürdőruhában 1952-ben szenzációnak számított, akkor tíz évvel később a Bond-lány, Ursula Andress, már minden szégyenkezés nélkül csatolhatott akár fegyvert a bikinihez. Az 1980-as évekre már általánossá vált, hogy fiatal színésznők fürdőruhában szerepeltek a moziban, és nagyobb figyelmet is fordítottak a fürdőruhákra vagy a fürdőruha szerű ruhakölteményekre. Emlékezetes maradt például a Sar Wars-ben a félmeztelen Leia hercegnő aki egy szokatlan fürdőruha szerű viselettel nyerte meg a közönséget.

A mozi történetének leghíresebb fürdőruhái

Lássunk néhány emlékezetes filmet, amelyekben nemcsak gyönyörű színésznők, hanem híres fürdőruháik is szerepelnek. A fürdőruhás szerepek egyszerre vonultak be a mozi és a divat történetébe, és nyitották meg viselőik számára a vágyva vágyott színészkarriert.

Emlékezetes maradt például Elizabeth Taylor fehér fürdőruhája Suddenly, Last Summer (1959) című filmben. Nem is beszélve a merész bikiniről, amelyben Ursula Andress úgy emelkedett ki a hullámokból, mint Botticelli Vénusza az első Bond-filmben , a Doctor No-ban (1962).

15 szépség ikon a 20. századból, akik ma is könnyedén meghódítanák az emberek szívét

Ursula Andress

Az eredetileg három dollárba kerülő jamaicai boltban bikini évekkel később hatalmas összegért kelt el egy aukción. Az újabb filmek közül különös hatással volt ránk Keira Knightley stílusos fürdőruhája az Atonement-ből (2007). Természetesen a listáról nem hiányozhat az ikonikus egyrészes fürdőruha melyet Pamela Anderson viselt “Baywatch” -ban.

Ha mára már senkit sem döbbent meg a fürdőruhás nők szereplése, a filmekben szereplő fürdőruhák továbbra is nagy hatással voltak az aktuális fürdőruha trendekre a divatirányzatok évről évre változnak, és egyre érdekesebb modellek, színkombinációk jelennek meg.

Smink nélkül meg sem ismerjük már Pamela Andersont

Divatos fürdőruhák 2023 nyarára

Könnyen érezhetjük úgy, hogy a fürdőruhák világában a kétrészes bikinik hódítanak maguknak nagyobb teret kortól, súlytól és testalkattól függetlenül. Az egyrészesek minden bizonnyal biztonságosabbak, de sokat takarnak, és a napozást is akadályozzák bizonyos mértékben. Éppen ezért egyre több kivágást terveznek rájuk, amelyek lehetővé teszik néhány tökéletlenség vagy plusz kiló elfedését mégis jobban lehet bennük napozni is. A több fedés a kétrészeseknél is megjelenik, visszatérve a gyökerekhez, különösen népszerűek azok a magas szabású bikini alsók amelyek lehetővé teszik a has alsó részének elfedését. A hasi zsír sok nő számára okoz problémát ezért nagyon szívesen viselnek olyan fürdőruhákat amelyek elrejtik a problémás részt.

A filmek hatása alatt is álló kifutókon zajló trendeket figyelve elmondható, hogy a pántok a meghatározóak lesznek. Nagyon népszerűek lesznek azok a bikini felsők amelyekhez további pántokat kell kötni a mell alatt. A modellek tetejét és alját összekötő pántok mindenféle variációban megjelennek.

A pánt nélküli felsővel ellátott bikini felső is uralja az idei divatot. Nem tudni, hogy pánt nélkül mennyire lesz stabil a melltartó rész,  mégis sok nő érzi jól magát egy ilyen minimalista modellben. A kisebb mellű nők számára mégis jó lehet ez a megoldás, mert egy ilyen felsőn például szalagok vagy egyéb kiegészítők találhatók, amelyek optikailag megnagyobbítják a mellet, és felkeltik a figyelmet.  Az egyrészes fürdőruhák terén ismét teret hódít magának a nyitottabb fazon. Bár ez a fürdőruha modell egy darabból áll, nagy nyílásokkal rendelkezik a főleg a has területén. A fenékkel való kombinációnak köszönhetően azonban lehetővé teszi a has alsó részének legalább részleges fedését és sok nő érzi ettől jobban magát a strandokon.

Érdekesség, hogy ebben a szezonban a horgolt fürdőruhák is divatosak lesznek, a trendi fürdőruha webshopok egész biztosan beteszik a kínálatukba . Az ilyen szettek divatja valószínűleg egzotikus szigetekről érkezett, és mára egyre gyakrabban az európai trendekké vált. Természetesen továbbra is divatosak lesznek virágos fürdőruhák és különféle geometrikus minták és maradnak a fürdőruhára applikált különféle medálok vagy ékkövek is.


Article Tags: