FILMEZZUNK.HU
Befutott Liam Neeson új thriller filmjének az első előzetese! - Marlowe

Befutott Liam Neeson új thriller filmjének az első előzetese!

636

Befutott Liam Neeson új thriller filmjének az első előzetese!

Ezúttal egy legendás magándetektívet játszik a színész. A 70 éves Liam Neeson évek óta fogadkozik, hogy felhagy az akciófilmekkel, de valahogy mégsem tud elszakadni ettől a műfajtól. Most előzetes érkezett a főszereplésével készült Marlowe-hoz, ami ellenben egy hangulatos noirnak ígérkezik, az ír színész pedig a filmtörténet egyik legendás magánnyomozóját formálja meg benne. De azért teljesen nem hazudtolja meg önmagát: kioszt pár taslit a rosszfiúknak.

Philip Marlowe alakját Raymond Chandler alkotta meg az 1939-ben kiadott Hosszú álom című regényében, melynek 1946-ban, Humphrey Bogart főszereplésével készült adaptációja a film noir zsánerének egyik legnagyobb klasszikusa. A keménykötésű detektív Chandler könyveiben többször visszatért, és Bogart után mások is megformálták a mozivásznon, de az új film nem az egyik eredeti Chandler-sztori feldolgozása, hanem John Banville író 2014-ben megjelent A fekete szemű szőke (The Black-Eyed Blonde) című krimijét veszi alapul.

A történet az 1930-as évek végének Los Angelesében bontakozik ki, Philip Marlowe-t pedig azért bérelik fel, hogy megtalálja egy ismert filmsztár örökösének a volt szeretőjét, akinek eltűnése hazugságok hálójára derít fényt. A detektív hamar egy veszélyes, halálos fenyegetéssel járó nyomozás kellős közepén találja magát, és rájön, hogy körülötte mindenki rejteget valamit.

A híres színésznőt Jessica Lange játssza, lányát, az eltűnt férfi volt szeretőjét pedig Diane Kruger formálja meg, és rajtuk kívül olyan színészek tűnnek fel a filmben, mint Adewale Akinnuoye-Agbaje, Alan Cumming, Danny Huston, Daniela Melchior, vagy Colm Meaney. A rendezői székben A síró játék, az Interjú a vámpírral és A másik én direktora, Neil Jordan ült, a szkriptet pedig a 2006-os A tégla forgatókönyvéért Oscar-díjjal jutalmazott William Monahan írta Banville regénye alapján. A Marlowe-t február 3-án mutatják be a tengerentúlon, magyar mozis premierről egyelőre nincs hír.

Liam Neeson fia így emlékszik vissza édesanyja, Natasha Richardson halálára

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · · · ·