FILMEZZUNK.HU
Filmek, amelyek kicsi költségvetésük ellenére hatalmasat kaszáltak

Filmek, amelyek kicsi költségvetésük ellenére hatalmasat kaszáltak

12886

Filmek, amelyek kicsi költségvetésük ellenére hatalmasat kaszáltak

Ma 10 olyan film kerül bemutatásra, amelyek alacsony, vagy még annál is alacsonyabb költségvetésük ellenére hatalmas bevételnek örülhettek. A listán szereplő alkotások nem sorrendben vannak feltüntetve, hanem teljesen random módon. A közös bennük az, hogy a profitjuk hatalmas! Lássuk, melyik az a néhány film, mely a sokszorosát kereste a büdzséjének!

Juno (2007)

Juno (Ellen Page) egy helyes, okos tinilány, aki egy túl jól sikerült randi után azzal szembesül, hogy teherbe esett Bleekertől (Michael Cera). Juno barátnője segítségével nevelőszülőket kezd keresni. A leendő örökbefogadók, Mark (Jason Bateman) és Vanessa (Jennifer Garner) minden szempontból tökéletesek. Már most igyekeznek mindenben segíteni, támogatni Junót. Az örökbeadást még Juno szülei, Mac és Bren is támogatják, hiszen lányuk még túl fiatal az anyai szerepre.

A 2007-ben készült Juno egy fergeteges vígjáték. A legjobb eredeti forgatókönyv Oscar díjat is nyert film 7.5 millió dolláros költségvetését 231 milliós bevétel követte.

Juno (2007)

A legjobb eredeti forgatókönyv Oscar díjat is nyert alkotás 7.5 millió dolláros költségvetését 231 milliós bevétel követte.

Elveszett jelentés (Lost in Translation, 2003)

A tokiói szálloda hangulatos bárjában Bob (Bill Murray) és Charlotte (Scarlett Johansson) egymásba botlik egy álmatag éjszakán. A korosodó filmsztár és a zaklatott fiatal nő között néhány rendhagyó kiruccanás során izgalmas, örök életre szóló barátság, s szinte maguknak sem merik bevallani: szerelem szövődik.

Scarlett Johansson első hollywoodi szerepe, az Elveszett jelentés szintén Oscar díjat nyert legjobb eredeti forgatókönyvben és a romantikus vígjáték, dráma kategóriájú alkotás 120 milliót kaszált, úgy hogy mindössze 4 millió dolláros volt a beruházás.

Gettómilliomos (Slumdog Millionaire, 2008)

Jamal Malik (Dev Patel) írástudatlan indiai utcagyerek, aki csodával határos módon megnyeri egy tévés vetélkedő fődíját, majd szerelme felkutatására indul. Közben a vetélkedőbeli szereplését illetően csalással gyanúsítják, valamint Bombay-ben sem olyan egyszerű megtalálni valakit.

2009-ben megválasztották győztesnek a legjobb film kategóriában, összesen 8 Oscar és 3 Golden Globe díj szerepel a neve mellett. Az ember azt várná, hogy ez egy pénztárca gyilkos alkotás. De nem! A Gettómilliomos elkészítése 15 millió dollár volt, bevétele pedig 377 millió.

Bazi nagy görög lagzi (My Big Fat Greek Wedding, 2002)

Toula görög származású, chigacói lány, akinek származása teljesen meghatározza az életét. A görög iskolába járt, a családja görög éttermében dolgozik. Már elmúlt 30 éves, és még mindig nincs férjnél, ami miatt a családja kezd egyre jobban aggódni. Toula azonban egy teljesen másfajta életre vágyik. Beiratkozik egy esti iskolába, munkahelyet vált, és hamarosan megismer egy férfit, aki azonban nem görög. Toula családja nem így képzelte el a lány jövőjét.

Van olyan aki még nem látta? Biztos. De olyan még inkább akadhat aki nem tudja, hogy a Bazi nagy görög lagzi 5 millió dolláros büdzsé mellett 368 milliót zöldhasút kaszált!

Bazi nagy görög lagzi 2002 - a hét filmje

A Bazi nagy görög lagzi 5 millió dolláros büdzsé mellett 368 milliót zöldhasút kaszált!

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·