FILMEZZUNK.HU
Filmek, amelyek kicsi költségvetésük ellenére hatalmasat kaszáltak

Filmek, amelyek kicsi költségvetésük ellenére hatalmasat kaszáltak

12876

A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine, 2006)

Olive (Abigail Breslin) felmenői bolondok és bogarasak. Számukra minden nap kaland, csak nagy ritkán ússzák meg katasztrófa nélkül. A kislány apja, Richard (Greg Kinnear) a világ legpechesebb karrier tanácsadója, Frank nagybácsi (Steve Carrell) kisiklott irodalomtanár. Egyedül a nagypapa (Alan Arkin) vidám mindig, ehhez azonban némi illegális növénynek is köze van. A sors úgy hozza, hogy a sok fura figura kisbusszal indul a napfényes Kaliforniába, hogy Olive részt vegyen A család kicsi kincse című szépségversenyen.

Aki ismeri Steve Carellt az tudja, hogy a film, amiben ő szerepel valószínűleg vígjáték! A család kicsi kincsében sincs ez másképp. Elejétől a végéig nevetős mozit tettek össze a készítők, ami két Oscar díjat is bezsebelt és a 8 milliós büdzsét 100 millió dolláros bevétel követte.

Paranormal Activity (2007)

Egy ifjú pár kamerát szereltet hálószobájukba, mert úgy érzik, hogy éjszaka történik valami, miközben alszanak. A felvételeket visszanézve egyre furcsább és furcsább jelenségeknek lesznek tanúi, melyekre egyre kevésbé találnak magyarázatot. Ráadásul az események napról napra durvulnak.
A Paranormal Activity-t senkinek sem fogom ajánlani. Nem szeretem a horrort, de az, amit a készítői elértek, mindenképp említésre méltó. A  2007-es első produkció 15 ezer dollárból 193 milliót kaszált. Az összes epizód tekintetében  pedig 28/889 millió a mérleg. Hihetetlen…

Mad Max (1979)

A történet a közeli jövőbe viszi el a nézőket. Az országutakat vad motoros bandák uralják. A világ a sebesség őrületében él, és csak egy lelkiismeretes autós rendőr képes szembeszállni velük. Max már torkig van a felesleges öldökléssel, családja körében szeretne megnyugvást találni, ám ádáz motorosok meggyilkolják feleségét és gyermekét.

A Mel Gibson főszereplésével készült Mad Max 20 éven keresztül Guinness Világ Rekord tartó volt legmagasabb bevétel-költségvetés arányban.  300 ezer dolláros büdzséjére 99.75 millió dolláros bevétel jött!

Mad Max (1979)

A Mel Gibson főszereplésével készült Mad Max 20 éven keresztül Guinness Világ Rekord tartó volt legmagasabb bevétel-költségvetés arányban.

(Címlapkép forrása)

Máig bánják, hogy nem vállalták: íme 10 híres filmszerep, amit eredetileg másnak szántak a készítők

//bengur//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·