FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb hajós film, amik mellett kár lenne elsiklanod

A 10 legjobb hajós film, amik mellett kár lenne elsiklanod

19902

A legjobb hajós filmek

Mindannyiunknak jó egy kicsit kikapcsolódni a rohanó hétköznapokban. Nincs is jobb annál, mint amikor összeszedjük a legszükségesebb holminkat és kiruccanunk a hétvégére egy kis hajókázásra. Ám nem mindig alakul úgy, ahogyan tervezzük. Összegyűjtöttük Nektek kronológiai sorrendben azt a 10 legizgalmasabb hajós filmet, amikben egy átlagos hajókázásra indultak főhőseink, de szembe kellett nézniük életük legnagyobb félelmeivel, hogy túléljék a kalandot.

1. Halálos nyugalom (1989)

Egy békésnek induló tengeri kirándulás rémálommá változik, amikor a látóhatáron feltűnik egy elhagyatott hajó. Ingmar és felesége, Rae egy tragikus autóbalesetben elvesztette a kisfiát. A tengeren, egy yachton próbálnak megszabadulni a tragikus élménytől. Hirtelen a távolban egy másik hajóra lesznek figyelmesek, illetve az attól sietve távolodó mentőcsónakra. A hajón életnek semmi jele, a csónak egyetlen utasa pedig Hughie Warriner, egy ijedtnek tűnő fiatal amerikai, aki azt állítja, hogy ételmérgezés végzett a társaival. Ingram, hogy bizonyosságot szerezzen a történet valódiságáról, odaevez a hajóhoz. Gyanúja hamarosan beigazolódik: valami sokkal rémisztőbb végzet jutott a titokzatos hajó utasainak. Hirtelen felesége sikoltására lesz figyelmes, és ijedten látja saját távolodó yachtjukat, Hughie-val a kormányrúdnál.

A 10 legjobb hajós film, amik mellett kár lenne elsiklanod

2. Titanic (1997)

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük.

Titanic (1997)

3. Viharzóna (2000)

Billy Tyne kapitány (George Clooney) kardhalvadászatra hívja össze legénységét. Tudja, hogy az idő októberben bármikor rosszra fordulhat, de belevág a nagy zsákmány reményében. Öten követik őt: a két hősszerelmes ifjú, Bobby és Bugsy, a nemrégen elvált Murph, Alfred, a hallgatag jamaikai és egy ellenszenves férfi. Az első kudarc után veszélyesebb vizekre merészkedik a kapitány. A sikeres halászat után azonban elromlik a hajó felszerelése. Nehéz döntés előtt állnak: vagy áthajóznak a viharon, vagy várnak és elvesztik a zsákmányt.

Viharzóna (The Perfect Storm, 2000)

4. A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka (2003)

A XVII. században a Karib-tenger a kalózok birodalma volt, akik megfélemlítették az angol királyi flottát is. Elizabeth Swannt (Keira Knightley), az angol kormányzó lányát elrabolja a rettegett kalóz, Barbossa kapitány (Geoffrey Rush). A lány gyerekkori barátja és szerelme, Will Turner (Orlando Bloom) Elizabeth megmentésére indul, és ebben szándéka ellenére is a kalózok segítségét kell kérnie. Jack Sparrow, a kalózok vezére (Johnny Depp) felfedi Barbossa és társai titkát. Will és Jack megkísérlik a lehetetlent: megszerezni a Fekete Gyöngyöt, megmenteni a lányt és mellesleg megszerezni a világ legdrágább kincsét.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·