FILMEZZUNK.HU
Befutott az első előzetes az Idris Elba főszereplésével készült Luther filmhez!

Befutott az első előzetes az Idris Elba főszereplésével készült Luther filmhez!

1010

Befutott az első előzetes az Idris Elba főszereplésével készült Luther filmhez!

Itt a Netflix Luther film előzetese: márciusban érkezik a műsortárába a Luther: A Lemenő Nap (Luther: The Fallen Sun) saját gyártású original film, ami akár önmagában, a sorozat nélkül is megállhatja a helyét, új szereplőkkel, és csavaros történettel.

Három év telt el azóta, hogy Idris Elba Luther című sorozatának a fináléját a BBC 2019-ben bemutatta. Luther azonban 2023-ban visszatér, mégpedig a történet filmes folytatásaként, amiről immár új részleteket is megtudhatunk. A finálé óta Elba több filmben is feltűnt: Láthattuk Brixton Lore szerepében a Halálos iramban: Hobbs & Shaw című filmben, majd a Netflixen következett A vadnyugat törvényei szerint western, amelyben Rufus Buck törvényen kívüli bandafőnök szerepét játszotta, és a Thor: Szerelem és mennydörgéssel nagyvásznon és a Disney+ segítségével a televízióban is láthatta őt a közönség.

A történet bizonyos tekintetben folytatódik – nyilatkozta a rendező Jamie Payne, hiszen aki a sorozatot az első évadtól a filmig tekinti át, annak az egész történet folyamatos lesz. Viszont mivel a filmnek egy nagyobb platformot adtak – egy globális nagyközönség számára, ezért azt is fontosnak tartották, hogy aki először a filmet látja, az is egy saját történetet kapjon, akár az előzmények ismerete nélkül. Így tehát arra is lesz majd lehetőség, hogy Luther karakterének ismerete nélkül valaki megnézni a Netflix Luther filmet, majd utána visszamenőleg megnézi a teljes sorozatot.

Ennek a történetnek a középpontjában az antihős található, az elhivatott, a pusztító, a zaklatott, fordulatokkal teli találkozásokkal. A történet folytatásában egy hátborzongató sorozatgyilkos terrorizálja Londont, miközben a zseniális, de kegyvesztett nyomozó, John Luther (Idris Elba) rács mögött ül. Kétségbeesésében, hogy nem sikerült elfognia a kiberpszichopatát, Luther úgy dönt, megszökik a börtönből, hogy bármi áron befejezze a munkát, amit elkezdett. A filmben néhány új arcot is megismerhetünk majd, ilyen lesz például Cynthia Erivo és Andy Serkis frissen bemutatott karakterei, de Luther motivációi most is ugyanazok maradnak, amilyenek a sorozatban voltak.

10 meglepő érdekesség a szülinapos Idris Elbáról

(Via musoron.hu)


Article Tags: · ·