FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

8069

A legjobb zenés filmek

Ének az esőben? Kaliforniai álom? Hegedűs a háztetőn? Esetleg a Julie Andrews és Christopher Plummer főszereplésével készült A muzsika hangja? Vajon melyek a legjobb zenés filmek? Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 zenés filmet, amit a világ legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbaknak tart.

20. Az operaház fantomja (2004)

A történet a XIX. századi Párizsban játszódik, ahol a titokzatos Fantom (Gerard Butler) tartja rettegésben az Operaház személyzetét. A torz arcát álarccal takaró férfi beleszeretett Christine-be (Emmy Rossum), a fiatal, csinos kórustagba, és elhatározza, hogy az Opera új csillagává teszi. Énekórákat ad neki és szerepeket zsarol ki a megfélemlített igazgatótól a lány számára. Christine hálás a törődésért, nem rémíti a Fantom külseje sem, de szíve már Raoulé, a fiatal grófé, így mikor a Fantom feleségül kéri, visszautasítja rajongója közeledését. A kikosarazott kérő szörnyű haragra gerjed és bosszút esküszik.

Az operaház fantomja (The Phantom of the Opera, 2004)

19. Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya (2007)

Benjamin Barker borbély, akit egy kislány és szerető felesége vár minden nap odahaza. A nőre azonban a város Turpin nevű bírája is szemet vetett, s Benjamin Barker börtönbe vetésével szétzúzta a családi békét. Évek múltán visszatér a borbély, halott feleségét gyászolva, s most ő Sweeney Todd, akinek egyetlen célja, hogy bosszút álljon a bírón, annak segédjén, és mindenkin, aki érintett volt az ügyben. Mrs. Neville Lovett húshiány miatt csődközeli állapotban leledző piteboltja fölött borbélyműhelyt nyit hát, remélve, hogy magát Turpin bírót is becsalogathatja majd egy borotválásra. Addig is, amíg ez megtörténik, a megkeseredett férfi más nyakakon élesíti késeit, Mrs. Lovett pedig pitesütés formájában gondoskodik a holttestek eltűntetéséről.

Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya (Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, 2007)

18. Félévente randevú (1957)

A nagy nőcsábász hírében álló Nickie Ferrante Európából utazik vissza az Egyesült Államokba, hogy feleségül vegye egy gazdag iparos lányát. A hosszú hajóúton azonban megismerkedik egy lánnyal, akitől az út végén, számos félreértés, kaland és kalamajka után szép emlékekkel válik el. Mindketten azt gondolják, hogy többé nem találkoznak, de a romantikus vígjátékokban szerencsére más játékszabályok érvényesek, mint az életben. Mivel egymásba szeretnek, megbeszélik, hogy fél év múlva találkoznak a Empire State Building tetején, de a lány nem tud elmenni.

A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

17. West Side Story (1961)

New York utcáit késelésig menő háború uralja. Az utcák által közrezárt körzetben a “jet”-ek és “shark”-ok (New York alvilágához és Puerto Rico-i bevándorlókhoz tartozó fiatalok bandái) harcolnak a hatalomért. Ez a háttere a “jet”-ek vezetője, Tony és egy Puerto Rico-i lány, Maria közt szövődő szerelmi történetnek. Tony és Maria szerelmük kedvéért szeretnék megszüntetni a bandák közti ellenségeskedést. Reményeik mégis meghiúsulnak, amikor Tony Maria bátyját, Bernardót harc közben megöli. Csak amikor Tony a cápák áldozatául esik, ismerik fel végre a fiatalok egymással szembeni rivalizálásuk értelmetlenségét.

West Side Story (1961)

16. Egy nehéz nap éjszakája (1964)

1964-et írunk, és négy fiatal liverpooli srác éppen a világot készül megváltani – már ha ez az eszement világ hagyja, hogy kijussanak a hotelszobájukból. Richard Lester vakmerően korhű rock’n’roll vígjátéka beszabadítja a szárnyukat próbálgató gombafejeket a sikoltozó rajongók, paranoiás producerek, vakbuzgó újságírók és bajkeverő családtagok örvényébe. Közben pedig feltárja túlélésük és sikerük titkát: pajkos rosszalkodás iránti kielégíthetetlen vágyukat és életigenlő mókafüggőségüket.

A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·