FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

8111

5. A muzsika hangja (1965)

A fiatal osztrák novícia a megözvegyült Trapp báró családjához kerül nevelőnőnek. Minden ellenkezés davára megtanítja védenceit énekelni, olyannyira, hogy dalaival nyilvánosság elé is lépnek. Maria a zárkózott apa szívét ugyancsak megnyeri. Az esküvő után azonban a család összetűzésbe kerül a nemzeti-szocialistákkal. A Trapp-család kivándorol az USA-ba, és mint a “Singing Trapp Family” a népies zene nagy csillagai lesznek.

A muzsika hangja (The Sound of Music, 1965)

4. Hegedűs a háztetőn (1971)

Pénze Tevjének, a tejesembernek nincsen, de van három eladó lánya. Ez pedig kész csoda, ha nem sikerül megfelelő férjet találni nekik. És a buta fruskák mind pont olyanba szeretnek bele, akibe nem kéne! Mit tehet egy zord atya, ha egyszer vajból van a szíve?

Hegedűs a háztetőn (1971, Fiddler on the Roof)

3. Táncos a sötétben (2000)

A film egy Oldrich Novy-rajongó cseh emigráns kálváriáját mutatja be. A hazáját elhagyó naiv, ám szeretetreméltó özvegy acélgyári munkásként kívánja előteremteni fia számára a szemműtéthez szükséges pénzt. A betegség örökletes. Az anya egyre inkább csak a sötétségben tapogatózik, de mindenáron küzd, hogy gyermeke elkerülhesse azt, amit ő már nem tud. Az idő lerövidül, és a homályban tapogatózva elkezdődik a visszaszámlálás.

A valaha volt 20 legjobb zenés film az IMDB szerint

2. Kaliforniai álom (2016)

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segítik egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

1. Ének az esőben (1952)

A cselekmény abban az időben játszódik, amikor Hollywoodban áttérnek a hangosfilmre: Don, aki a némafilmekben többnyire az epekedő hősszerelmest játszotta, a hangosfilm révén esélyt kap arra, hogy mint táncos és énekes lépjen fel. Cosmo barátjával utolsó filmjét, amelyet a közönség kinevetett musicallé írja át. Gondot okoz a női főszereplő, Lina, akinek az énekhangja használhatatlan. Kathy ugrik be, és szinkronizálja Lina énekét. Don beleszeret Kathybe, és gondoskodik róla, hogy a közönség a bemutatón értesüljön teljesítményéről.

Ének az esőben (1952)

Parkot neveznének el Nápolyban Bud Spencerről!

(Történetek forrása: Filmkatalogus.hu)

//Iceman//

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·