FILMEZZUNK.HU
8 meglepő érdekesség a Nyomás utána! című filmről

8 meglepő érdekesség a Nyomás utána! című filmről

36354

Érdekességek a Nyomás utána! című filmről

A Nyomás utána! olasz vígjáték, melynek főszereplői Bud Spencer és Terence Hill, és az ügynökfilmek (például James Bond) műfajának paródiája. A humorral és izgalommal átszőtt film az immár klasszikusnak számító olasz páros legendás stílusában készült. Rosco, a jóképű, munkanélküli vagány alkalomadtán hasbeszéléssel szórakoztatja önmagát és környezetét. Éppen stoppol az út mentén, amikor kis híján elgázolja egy kamion. Sürgősen felkeresi a legközelebbi kocsmát, ahol vélhetőleg a kamionos megpihent. Itt iszogat éppen Doug, a megtermett kalandor, aki nem ijed meg sem a saját árnyékától, sem egy kis verekedéstől. Nem kell sokat várni, hamarosan elcsattannak az első pofonok. Alábbi cikkünkben erről a mára már klasszikussá váló, megunhatatlan című filmről olvashattok néhány érdekességet, amiről még lehet, hogy eddig nem is hallottatok.

Vadonatúj előzetest kapott sokak kedvenc filmje, a Nyomás utána (1981)

1. A hajós verekedést tényleg egy hajón vették fel, ami ráadásul tele volt utasokkal a forgatás idején is.

2. Olaszországban 1983 szeptemberében, Magyarországon feliratosan 1985. november 14-én mutatták be a mozikban, két szinkronos változat készült belőle, amelyből az elsőt 1991-ben, a másodikat 1993. április 13-án adták ki VHS-en. A második magyar szinkront felújított változattal mutatták be 2017. február 2-án. Az első Vajda-Szersén, a második pedig Bujtor-Újréti munkájával.

8 meglepő érdekesség a Nyomás utána! című filmről

3. Bujtor István szerint a Nyomás utána! első szinkronváltozata (Vajda-Szersén) nem megfelelő. A második (Bujtor-Újréti féle) szinkron elkészülésének egyik oka az volt, hogy Bujtor István felháborodott az első (Vajda-Szersén féle) szinkronnal kapcsolatban.

4. Ez volt a 4. alkalom, hogy Enzo Barboni rendező együtt dolgozott a legendás olasz párossal, akiknek nem mellesleg ez már a 14. közös filmjük volt.

8 meglepő érdekesség a Nyomás utána! című filmről

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·