FILMEZZUNK.HU
10 híresség, aki megbocsáthatatlan bűnt követett el

10 híresség, aki megbocsáthatatlan bűnt követett el

41000

Hírességek, akik megbocsáthatatlan bűnöket követtek el

Kiskorúak molesztálása, állatkínzás, halálos fenyegetés, gyilkosság, súlyos testi sértés, rasszizmus, gyermekpornográfia, pedofília, nemi erőszak. Mindezt nem köztörvényes bűnözők követték el, hanem a tévében és a moziban látott, körülrajongott színészek…

1. Stephen Collins: kiskorúak molesztálása

10 híresség, aki megbocsáthatatlan bűnt követett el

Stephen Collinst az 1996 és 2007 között futott Hetedik mennyország nagycsaládos tiszteleteseként zárta a szívébe a fél világ, így sokaknak okozott keserű csalódást, amikor 2014 őszén kiszivárgott az ellene beadott válókereset (szintén színész felesége, Faye Grant 28 év után kívánt elválni tőle), amelyből kiderült, hogy az elmúlt évtizedekben legalább három alkalommal molesztált kiskorú lányokat.

A színész azzal védekezett, hogy nem pedofil, hiszen ezek elszigetelt esetek voltak, a legutóbbi 1994-ben történt, és azóta az imádság és pszichoterápia segítségével sikerült „tisztának” maradnia. A sztár magyarázkodását azonban nem sokan vették be: a botrány hatására több csatorna leállította a Hetedik mennyország ismétléseit, Collinst kitették a Ted 2. című vígjáték színészgárdájából, és azóta sincs egyetlen felkérése sem (utolsó színészi munkája a Bosszúállók újra együtt című animációs sorozat egyik 2014 októberi epizódjában való szinkronizálás volt). Mivel már 72 éves, az is lehet, hogy nem láthatjuk többet sem a nagyvásznon, sem a kisképernyőn…

2. Dimitri Diatchenko: állatkínzás és halálos fenyegetés

10 híresség, aki megbocsáthatatlan bűnt követett el

Az orosz származású, de már Amerikában született karakterszínészt onnan ismerhetjük, hogy számos alkotásban játszott elvetemült orosz figurákat (például az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában, a Zsenikémben vagy a Kemény motorosok című sorozatban). Sajnos Diatchenkótól civilben sem áll távol a brutalitás. 2014 decemberében történt, hogy bosszúból, amiért élettársa szakított vele, és ki akarta dobni közös lakásukból, megvárta, amíg a nő elmegy otthonról, és leölte házi kedvencként tartott nyusziját. A színész megnyúzta, megfőzte és megette az állatkát, majd az ennek folyamatáról készített borzalmas fotókat elküldte egykori szerelme telefonjára.

Az egyik fotó a sajtónak is kiszivárgott. A férfi ráadásul emellett azzal is megfenyegette volt barátnőjét, hogy vele is hasonlóan fog eljárni. Diatchenkót végül egy évvel később állatkínzásért 60 nap közmunkára és arra ítélték, hogy részt vegyen egy, az állatok elleni kegyetlenségről leszoktató 48 órás tanfolyamon.

3. Robert Blake: gyilkosság

10 híresség, aki megbocsáthatatlan bűnt követett el

Sajnos olyan sztárok is vannak, akik a lehető legsúlyosabb bűnt követték el, azaz szándékosan kioltották egy ember életét. 2001. május 4-én például a Hidegvérrel című filmből ismert Robert Blake feleségével, Bonnie Lee Bakley-vel egy Studio City-beli étteremben vacsorázott. Miután távoztak, és Bakley már az autóban ült, Blake visszament egy pisztolyért (!), amit a vendéglőben felejtett. Eközben a várakozó asszonyt fejbe lőtték – azonnal meghalt. A rendőrség ugyan később megállapította, hogy a színész által az étteremben felejtett pisztoly nem azonos a gyilkos fegyverrel, 2002 áprilisában mégis letartóztatták gyilkosság vádjával, mivel többen is úgy vallottak, hogy fel akarta bérelni őket a nő meggyilkolására.

Blake ellen valójában nem állt rendelkezésre semmiféle konkrét tárgyi bizonyíték, így tárgyalása felmentéssel zárult. A meggyilkolt feleség három gyereke azonban polgári pert indított ellene, amelynek végén 30 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték – elismerve ezzel, hogy ő a felelős az asszony haláláért (az összeget később 15 millióra csökkentették). A jelenleg 86 éves Robert Blake a gyilkossági ügy óta nem kapott filmes vagy tévés munkát, így a társadalom ítélete elég nyilvánvaló.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · ·