FILMEZZUNK.HU
Baromi ütős, új előzetes érkezett a Creed 3-hoz!

Erre senki sem számított: Stallone nélkül hozta a Rocky-Creed franchise legjobb nyitányát a Creed 3!

857

Erre senki sem számított: Stallone nélkül hozta a Rocky-Creed franchise legjobb nyitányát a Creed 3!

A Creed III minden várakozást felülmúlva, 58,7 millió dolláros bevétellel nyitott Észak-Amerikában. Michael B. Jordan első rendezése nem csak a Rocky franchise és annak spin-offjainak legjobb nyitóhétvégéjét hozta össze, de egyetlen sportfilm sem kezdett még ennyire jól a tengerentúlon. A Creed III világszinten is nagyon eredményes: a globális bevétel már meghaladta a 100 millió dollárt, és ez a franchise-ban még sosem történt ilyen az első hétvégén.

Erre senki sem számított: Stallone nélkül hozta a Rocky-Creed franchise legjobb nyitányát a Creed 3!

A Creed III. hazai nyitóhétvégéjére vonatkozóan a box office elemzők 38-40 millió dolláros bevételt jósoltak, és ez már önmagában is franchise-rekord lett volna. Azonban a film valós teljesítménye minden várakozást felülmúlt: az első három napban 58,7 millió dollárt hozott az észak-amerikai mozikban. Bár az infláció miatt az elmúlt évtizedekben jelentősen emelkedtek a jegyárak, az 58,7 millió dolláros bevétel még mindig rendkívül magas eredménynek számít a Rocky-franchise történetében. A Creed III. globális szinten is nagyon jól teljesít, a film már átlépte az 100 millió dolláros bevételt, és az első hétvégén semmilyen más Rocky-filmnek nem sikerült még ezt elérnie.

Az első két Creed-filmet 2015-ben és 2018-ban hosszú hétvégéken mutatták be, és a harmadik résznek sikerült három nap alatt több bevételt termelnie az immár az Amazon tulajdonában lévő MGM-nek, mint az első és a második résznek öt nap alatt. Azokban a filmekben még szerepelt a franchise szülőatyja, Sylvester Stallone, most viszont már kihagyták a történetből Rocky Balboát, de úgy tűnik, hogy nélküle is működik a bunyós sztori, hiszen nemcsak a bevételek kiugróak, de a kritikai visszhang is jó, és a közönségnek is tetszik a Creed III., mely CinemaScore-on A- minősítést kapott.

Dolph Lundgren már 64 éves: még mindig szívdöglesztően fest a Rocky sztárja

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · ·