FILMEZZUNK.HU
A 3 legjobb film, amely bemutatja a sportfogadás izgalmát

A 3 legjobb film, amely bemutatja a sportfogadás izgalmát

467

A 3 legjobb film, amely bemutatja a sportfogadás izgalmát

A sportfogadás egy olyan tevékenység, mely a szerencsejátékozás egyik legizgalmasabb formája. A filmnézés természetesen egy sokkal kevésbé kockázatos hobbi, mint a sportfogadás, ám a kettőben rengeteg közös van, tekintve, hogy a sportfogadás során is megtekintjük az élő közvetítéseket, amelyek néha izgalmasabbak, mint egy akciófilm. A sportfogadások részleteiről, és tanácsokról számos lehetőségünk van olvasni az interneten, ez a weboldal például részletes információt oszt meg a magyar fogadóirodákról, és az azokhoz tartozó izgalmas sportfogadásokról. Természetesen ezeket az izgalmakat a filmvásznon is megörökítik, melyek gyártása során ma már sokkal látványosabb elemeket alkalmaznak, mint amikkel pár évtizede rendelkeztek a rendezők. Nézzük tehát, hogy mi a 3 legjobb sportfogadásról szóló film.

Mit kell tudni a sportfogadásról?

Habár a legtöbb film megtekintésénél nem szükséges háttér tudással rendelkezni ahhoz, hogy értsük magát a történetet, a szerencsejátékokról szóló filmeknél ez másképp van. Azok  a filmek, melyek kaszinózásról és sport fogadásról szólnak sokkal összetettebb témával rendelkeznek. Ebből adódóan érdemes egy előzetes alap tudással rendelkezni, hiszen amennyiben tisztában vagy a sportfogadás alapjaival, akkor érteni fogod a film történetét, ezenkívül sokkal nagyobb izgalmakat is átélhetsz ezáltal. Éppen ezért összefoglaljuk néhány mondatban, hogy mi az, amit érdemes tudni a sportfogadásokról.

A sportfogadás kezdetleges alapjai az ókorra vezethető vissza. A gladiátorok korszakában már megjelentek a fogadások, hiszen általában két gladiátor küzdött meg egymással, az emberek és szurkolók pedig pénzben fogadtak arra, hogy ki fogja megnyerni a küzdelmet. Régen a gladiátorokra, ló versenyekre és kakasviadalokra fogadtak az emberek, ma már ennél jóval több sport és esemény közül válogathatunk. Ilyenek a modern e-sportok, melyek számítógépes játékok versenyét jelentik, a Forma-1-es autósportok, vagy az újonnan megjelenő küzdősportok.

A fogadások során a regisztrációt követően bizonyos összeget be kell fizetni a fogadóirodákba, majd ki kell választani, hogy milyen témakörben szeretnél fogadni az adott sportra. A csalások elkerülése végett mindig megbízható platformot kell választani.

Milyen sportfogadási típusok közül választhatunk?

  • Moneyline fogadások
  • Spread fogadás
  • Ajánlattételi fogadás
  • Fölött/alatt
  • “Ha” fogadás
  • Parlays
  • Határidős fogadások
  • Élő fogadás

A 3 legjobb sportfogadásról szóló film

Filmek terén mindenki más ízléssel rendelkezik. Rengeteg film kategóriát sorolhatunk fel, vannak, akik a természetfilmeket szeretik, míg mások az akciót, a romantikus filmeket, vagy a vígjátékokat részesítik előnyben. A sportokról és fogadásokról szóló filmekben az utóbbi három témakör általában megjelenik, vegyítve az izgalmakat a vicces jelenetekkel.

The Hustler

A The Hustler című filmet 1961-ben mutatták be először, melyet Robert Rossen rendezett. A filmet New York-ban forgatták, összesen 6 héten keresztül. A film egy regényadaptáció, mely egy Eddie Felson nevű uszodajátékos történetét meséli el. A főszereplőnek célja, hogy bekerüljön a professzionális fogadások legnagyobb bajnokságába, ezt pedig úgy teszi meg, hogy felveszi a harcot a legjobb játékosok ellen. A The Hustler főszereplőjét Paul Newman alakítja, emellett Jackie Gleason és Piper Laurie is szerepet kaptak a történetben.

A film azért lett ennyire népszerű, mert egy igen egyszerű történet szereplői lehetünk, melyben megjelenik a győzelem és a veszteség ellentéte, illetve emberi kapcsolatokról is tanúbizonyságot szerezhetünk. Habár a film fő témája a sportfogadás, a történet valójában az emberi életben felmerülő tragédiákról, akadályokról, és azok legyőzéséről szól.

The Cooler

A The Cooler egy amerikai krimi, mely 2003-ban volt először látható a filmvásznon. A filmet Wayne Kramer rendezte, melynek története a szerencsejáték és sportfogadás nehézségeiről és izgalmairól szól. A The Cooler főszereplőjét William H. Macy játssza, aki habár egy kaszinóban dolgozik, sosincs szerencséje. A Bernie Lootz nevű főszereplőnek az a dolga, hogy a kaszinóban játszó embereket megakadályozza a nyerésben. A történet során Bernie Lootz megpróbáltatásait és életét követhetjük végig. A film számos pozitív kritikát kapott, Alec Baldwin-t pedig ki is emelték teljesítménye miatt. A The Cooler című film számos díjat nyert, a színészeket pedig alakításukért rengeteg dicséret érte.

The Gambler

A The Gambler című film egy 2014-es amerikai krimi, melynek főszereplője Jim Bennett (Mark Wahlberg), egy Los Angeles-i irodalom tanár. A főszereplő önpusztító szerencsejáték függő, akinek több százezer dolláros tartozása van egy jól menő kaszinó tulajdonos felé, emiatt pedig számos megpróbáltatáson megy keresztül. A filmet Rupert Wyatt rendezte, ami izgalmas jelenetei és érdekes története miatt kiemelkedő díjakat és pozitív kritikákat kapott.


Article Tags: · ·