FILMEZZUNK.HU
15 karakter, akit valós személy ihletett

15 karakter, akit valós személy ihletett

46576

15 világhírű karakter, akit valós személy ihletett

Szerethetjük vagy utálhatjuk az alábbi karaktereket, de egy biztos: örökké beékelődtek a köztudatba. Alábbi cikkünkben olyan népszerű filmes karaktereket mutatunk be röviden, akiket valódi személyről mintáztak.

1) James Bond – (James Bond)

James Bond – (James Bond)

Sok vita volt már arról, hogy onnan merítették valójában James Bond karakterét. Abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy a sok kém közül a brit Sidney Reilly lehetett a legfőbb forrás. Reilly nem volt tanult ember, ennek ellenére nagyon jól beszélte a nyelveket, valóságos nőmágnes volt, és kiválóan tudott manipulálni. Könnyen adta ki magát más embereknek, jól oldotta meg a problémákat és soha nem zavarodott bele egyik alteregójába sem.

2) Ursula (A kis hableány)

Ursula (A kis hableány)

A gonosz vízi boszorkányt egy 70-es évekbeli transzvesztitáról, Divine-ről mintázták, aki a Mondo Trasho és a Rózsaszín flamingók című filmekben szinészként is megcsillogtatta tehetségét.

3) Dr. Gregory House — (Doktor House)

Dr. Gregory House — (Doktor House)

A Hugh Laurie-féle briliáns orvos annyiban hasonlított dr. Thomas Bolte-re, hogy mindketten olyan eseteket oldottak meg, amelyekre más gyógyítók egyszerűen nem jöttek rá. A sorozat alkotói előzetesen Bolte valós eseteinek leírásaiból merítettek inspirációt. Az orvos most is él, karrierje a sorozat óta csak felfelé ível. Azonban sétabot helyett görkorcsolyával szeret járni, mert így ér oda leggyorsabban a pácienseihez.

4) Jabba (Star Wars)

Jabba (Star Wars)

Jabba, a hutt egy kitalált szereplője a Csillagok háborújának, akit George Lucas Sydney Greenstreet színészről mintázott. A férfi szinte minden filmben egy kapzsi gengsztert keltett életre, mint amilyen a Casablancában vagy A máltai sólyoban is volt. Lucas állítólag eleve azzal kereste meg a Star Wars designer csapatát, hogy Jabbát egy olyan űrlényszerű, groteszk lényként ábrázolják, aki olyan, mint Sydney Greenstreet.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·