FILMEZZUNK.HU
7 meglepő érdekesség a Szuperhekusok című filmről

7 meglepő érdekesség a Szuperhekusok című filmről

19387

Érdekességek a Szuperhekusok című filmről

A Szuperhekusok 1985-ben bemutatott egész estés olasz krimi-vígjáték, melynek főszereplői Bud Spencer és Terence Hill. A forgatókönyvet Bruno Corbucci és Luciano Vincenzoni írta, a filmet Bruno Corbucci rendezte, míg a zenéjét Carmelo és Michelangelo La Bionda szerezte. Alábbi cikkünkben erről a mára már klasszikussá váló, megunhatatlan című filmről olvashattok néhány érdekességet, amiről még lehet, hogy eddig nem is hallottatok.

Szuperhekusok (1985)

1. A film nem tudott olyan népszerűvé válni, mint más hasonló alkotások, aminek oka elsősorban a korábbihoz képest nagyobb hangsúlyt kapott akció- és krimielemek, valamint a túlságosan a fő cselekményszálra koncentráló történet. Ezek mellett kevésbé tudott érvényesülni a Spencer-Hill duó filmjeinek jellegzetes komikuma. Ugyanakkor hiányoztak az igazán újszerű ötletek is, mivel a páros már alakított rendőröket a Bűnvadászokban, álnéven tevékenykedő ügynököket pedig a Nyomás utána!-ban.

2. Az utolsó film, ahol a páros Bruno Corbucci rendezővel dolgozott együtt. Corbucci két nagy sikerű páros film, az És megint dühbe jövünk és a Kincs, ami nincs, valamint Terence Hill egyik legemlékezetesebb önálló (Bud Spencer nélküli) filmje, a Szuperzsaru rendezője és egyik forgatókönyvírója.

7 meglepő érdekesség a Szuperhekusok című filmről

3. A két legendás pofonosztó hazájában, Olaszországban 1985. novemberében, míg Magyarországon csak 4 évvel később, 1989. augusztus 17-én mutatták be a mozikban.

4. A produkció zenéjét a La Bionda együttest megalapító Carmelo és Michelangelo La Bionda szerezte. A La Bionda egy olasz diszkóegyüttes, amely a ’70-es évek második felében volt népszerű Európa-szerte. A két fivéren kívül kívül stúdiózenészek és háttértáncosok vettek részt az együttes munkájában. A La Bionda fivérek D. D. Sound néven is adtak ki lemezeket. A ’80-as években filmzenéket írtak, valamint zenei producerként dolgoztak.

7 meglepő érdekesség a Szuperhekusok című filmről

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·