FILMEZZUNK.HU
A radiátor csere körültekintést igényel (x)

A radiátor csere körültekintést igényel (x)

309

A radiátor csere körültekintést igényel (x)

Egy korszerű fűtésrendszer nemcsak az energiahatékonyság, de a biztonság szempontjából is rendkívül fontos. Noha gyakorta bele sem gondolunk, a radiátor csere bizony idővel elkerülhetetlen, főképp, ha régi, öntöttvas egységek vannak felszerelve az otthonunkban. Nem szabad ugyanis figyelmen kívül hagynunk, hogy ezek a hőleadók is elöregednek, ami több kellemetlen következménnyel is járhat.

Egyrészt csökken a hatásfokuk, így üzemeltetésük gazdaságtalanná válik. Ennél is nagyobb problémát okoz ugyanakkor az anyagfáradás, ami sokszor még az átmosást is lehetetlenné teszi. Ráadásul bármikor szivárogni kezdhetnek és azzal is számolnunk kell, hogy egy hirtelen csőtörés következtében az egész ingatlant eláraszthatja a víz.

Emiatt aztán a radiátor csere tipikusan egy olyan felújítási folyamat, amit nem érdemes halogatni, hiszen ha megtörténik a baj, az nagyon komoly károkkal járhat együtt. Ugyanakkor a korszerűsítés során rendkívül körültekintőnek kell lennünk. Tudniillik számtalan szempontot figyelembe kell venni, ami kellő tapasztalat hiányában nem egyszerű.

radiátor csere szakértőt igényel

Az első és egyben legfontosabb lépés a precíz kalkuláció. Az újonnan beszerelésre kerülő fűtőtestek kiválasztásánál ugyanis nemcsak a forma lényeges kérdés, de a hőleadással is számolni kell. Ez egyaránt igaz családi házak esetében, ám még hangsúlyosabb panelek, illetve társasházak kapcsán.

Tudniillik az alulméretezett egységek nem rendelkeznek kellő teljesítménnyel, ám ha túlságosan nagy hőleadókat szerelünk fel, azzal a körülöttünk lévő lakásoktól vonjuk el a meleget. Ez természetesen nem megengedett és komoly szankciókat von maga után. Emellett kardinális kérdés az elhelyezés, a kialakítás, de az sem mindegy, hogy alumínium vagy acéllemezes konstrukció mellett tesszük-e le a voksunkat.

A radiátor csere során tehát rendkívül megfontoltan kell eljárni, hiszen csak így lehet kifogástalan a végeredmény. Ezért ezt a feladatot minden esetben bízzuk hozzáértő szakemberekre, így eljárva ugyanis garantáltan elégedettek leszünk majd.


Article Tags: · ·