FILMEZZUNK.HU

Jack Nicholson 7 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

21026

3. Kínai negyed (1974)

A kezdetben “rutinfeladatnak” látszó eset J. J. Gittes (Jack Nicholson) magándetektív számára zűrzavaros-bonyolult üggyé változik. Óriási korrupciós botrányra bukkan, melynek középpontjában telekspekulációk és egy duzzasztógát-építés áll. Noah Cross a mesterségesen előidézett vízhiányon akar meggazdagodni. A film tizenegy(!) Oscar-jelölést kapott, köztük Jack Nicholsont a legjobb férfi főszereplő díjra jelölték, de végül csak egy arany szobrot szavaztak oda a filmnek.

Kínai negyed (Chinatown, 1974)

A Kínai negyed című film tizenegy Oscar-jelölést kapott, köztük Jack Nicholsont a legjobb férfi főszereplő díjra jelölték.

2. Batman – A denevér ember (1989)

Gotham Cityben a rendőrség tehetetlen a bűnözőkkel szemben, a város csak egyvalakiben bízhat. Az éjszaka fekete lovagja nem más, mint Batman, a denevérember, de hogy kicsoda ő valójában, nem tudja senki. A semmiből bukkan fel, s dolga végeztével köddé válik. Joker – akit Jack Nicholson kegyetlenül őrülten és velejéig romlottan formáz meg – személyében viszont méltó ellenfélre talál.

Ennyit keresnek a sztárok egy 200 milliós blockbuster filmmel

1. A bakancslista (2007)

Edward Cole (Jack Nicholson) és Carter Chambers (Morgan Freeman) haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent szeretnének még megtenni haláluk előtt. Ezután megszöknek a klinikáról, hogy életük utolsó nagy kalandjaként körbeutazzák a világot. Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg… nincs mit veszteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot. A könnyfakasztó dráma egyszerre vicces és szomorú, a két filmes csillag teszi igazán felejthetetlenné!

A bakancslista (The Bucket List, 2007)

Anna Nicole Smith 20 évesen vesztette el a fiát – 6 hónappal később belehalt a fájdalomba

(Címlapkép forrása; Történetek forrása; Jack Nicholson életrajza)

//bengur//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · ·