FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség a Nincs kettő négy nélkül című filmről

10 meglepő érdekesség a Nincs kettő négy nélkül című filmről

33360

Érdekességek a Nincs kettő négy nélkül című filmről

A Nincs kettő négy nélkül (eredeti cím: Non c’è due senza quattro) 1984-ben bemutatott egész estés olasz vígjáték, melynek főszereplői Bud Spencer és Terence Hill. Leginkább arról ismert, hogy a két színész kettős szerepet játszik. A forgatókönyvet Marco Barboni írta, a filmet E.B. Clucher rendezte, a zenéjét Franco Micalizzi szerezte, a producere Vittorio Galiano volt. Alábbi cikkünkben erről a mára már klasszikussá váló, megunhatatlan című filmről olvashattok néhány érdekességet, amiről még lehet, hogy eddig nem is hallottatok.

Bud Spencer és Terence Hill

1. A film nagy része Brazíliában készült, bár nem koprodukciós, de több brazil színész és statiszta is segédkezett a forgatáson, így Dary Reis, aki hazájának neves színészei közé tartozott.

2. Eredetileg terveztek egy olyan Piedone filmet forgatni Bud Spencerrel, amely Rióban játszódik, ám mivel az utolsó alkotás, a Piedone Egyiptomban nem ért el a kívánt sikert, ezért lemondtak a folytatásról. Azonban egy brazil helyszínű Bud Spencer-film mégis megvalósult, Terence Hillel közösen, amely így lett a Nincs kettő négy nélkül.

10 meglepő érdekesség a Nincs kettő négy nélkül című filmről

3. Azokat a jeleneteket, ahol a hasonmások együtt vannak, montázzsal készítették el, vagyis két külön leforgatott felvételt vágtak egybe. Más jeleneteknél dublőrök voltak jelen, akiket csak háttal lehetett látni. A módszer nagyon egyszerű volt, de a film teljesen hitelesnek tűnik a mai napig.

4. Ez volt az utolsó alkalom, hogy E.B. Clucher volt a rendezője egy olyan filmnek, melyben a két színészlegenda együtt játszott.

Nincs kettő négy nélkül (Non c'c due senza quattro, 1984)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·