FILMEZZUNK.HU
8 meglepő érdekesség a Don Camillo című filmről

8 meglepő érdekesség a Don Camillo című filmről

4075

5) A Don Camillónak három magyar szinkronváltozata is van, amelyek mindegyikében Újréti László hangján szólal meg Terence Hill. Újréti egyébként a leggyakoribb magyar hangja, filmjeinek többségében (a Mario Girotti néven játszott szerepeket nem számítva) ő szinkronizálja, vagy legalábbis van vele készült magyar változat. Sőt, néhány filmnek mindkét – a Don Camillónak mind a három! – szinkronváltozatában ő kölcsönzi a hangját Hillnek. 2002-ben egy TV2-es riportban kiderült az újra szinkronizálás kapcsán, hogy azokban a filmekben, ahol Terence Hill fiatal volt, nem vállalta el a szinkronizálást a rekedtes hangja miatt (előtte lévő évben készültek újraszinkronizálások Rátóti Zoltánnal).

6) Franciaországban 1984. február 8-án, Olaszországban március 2-án mutatták be a mozikban, Magyarországon – ahogy már említettük – három szinkronos változat is készült belőle, amelyekből az elsőt 1995. június 12-én adták ki VHS-en, a másodikat a TV2-n 2001. december 30-án, a harmadikat az M2-n 2006. december 26-án vetítették le a televízióban.

Don Camillo 1983

Terence és Colin Blakely, azaz a bohókás pap és a város polgármestere

7) A filmben a jogosulatlanul szereplő focisták a való életben is labdarúgók voltak, nem is ismeretlenek. Pl. a Devilsben egy bizonyos Carlo Ancelotti volt az egyik kisegítő.

8) Terence Hill egy későbbi sorozata, a Don Matteo és a Don Camillo között több összefüggés is van. A Don Matteo sorozat két szereplője, Terence Hill és Gastone Moschin között egy nem mindennapi összefüggés áll fenn, ugyanis nem ebben a sorozatban játszottak először papot a  vásznon. Mindketten megformálták a legendás Don Camillo alakját. Moschin 1972-ben, a Don Camillo e i giovani d’oggi (A fordítás annyit tesz: Don Camillo és a mai fiatalság) című filmben játszotta el a plébánost. Eredetileg 1970-ben forgatták volna a filmet, mint a Fernandel-féle Don Camillo sorozat hatodik része, de Fernandel betegsége és halála miatt az a film befejezetlenné vált, s az 1972-es filmben Moschin vette át a szerepet. Terence Hill pedig jelen filmünkben alakította a fantasztikus papot.

8 meglepő érdekesség a Don Camillo című filmről

A Don Matteot is a Don Camillo inspirálta

//sziszinho//

Bud Spencernek gyerekkorában bujkálnia kellett a bombázások miatt

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · ·