FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik a 30-as éveikben debütáltak a filmvásznon

10 színész, akik a 30-as éveikben debütáltak a filmvásznon

1690

10 színész, akik a 30-as éveikben debütáltak a filmvásznon

Érdemes megjegyezni, hogy ezen színészeknek a többségét már legalább egy Oscar-díjra jelölték. Hollywood történelme során rengeteg színész vált népszerűvé a gyereksztár státusz miatt, míg mások csak életük második felében kaptak elismerést. Néhány példa olyan színészekről, akik még a harmincas éveiknél is később kezdték el pályafutásukat a filmiparban, ahogy ezt a mai listában be is mutatjuk. Ám ezen színészeknek a debütálásuk nem mindig hozott azonnali sikert, néhányuk rögtön elnyerte a közönség szívét. És persze jobb későn kezdeni, mint egyáltalán bele sem fogni. Tíz színészt mutatunk most be, akik csak a harmincas éveikben debütáltak filmjeikben.

10. Denis Leary

10 színész, akik a 30-as éveikben debütáltak a filmvásznon

Karrierjének kezdete előtt Denis Leary valójában stand-up komikus volt. Ez sokak számára egyenes út volt a befutásig, mivel nagy elismerést kapott az MTV-ben való megjelenésének köszönhetően. Nem sokkal ezután azonban Leary áttért a színészetre, ahol ugyancsak nagy sikert aratott. Míg a Long Walk to Forever (1987) című rövidfilmben szerepelt, első hivatalos szerepét néhány évvel később a Csak semmi érzelem (1991) című filmben kapta. Ez viszonylag nagysikerű vígjáték volt, mivel ebben a filmben több feltörekvő színész is szerepelt, mint Tommy Davidson, Halle Berry és Samuel L. Jackson. Ezután egy sor filmben feltűnt, amelyek mind segítettek kezdő karrierjének kibontakozásában A grund (1993), Az ítélet éjszakája (1993) vagy a Fenegyerekek (1994). Ma már olyan franchise-okban való szerepléseiről ismert, mint  A csodálatos Pókember és a Jégkorszak.

9. Jason Statham

10 színész, akik a 30-as éveikben debütáltak a filmvásznon

Bár az 1990-es évek elején feltűnt néhány videoklipben, Jason Statham nem debütált igazi színészként, amíg Guy Ritchie be nem választotta őt A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (1998) című filmbe, ami egyben a rendező debütálása is volt. Statham ezután a Ritchie-féle második Blöff (2000) című filmben szerepelt, amelyben Brad Pitt és Benicio Del Toro is játszott. Manapság akciósztárként ismert, olyan franchise-okban betöltött szerepeinek köszönhetően, mint A szállító trilógia (2002-2008), A feláldozhatók (2010-2014), valamint a Halálos iramban franchise számos része. De ami a debütálásával kapcsolatban a legkiemelkedőbb – eltekintve attól, hogy akkor már harmincegy éves volt-, hogy sokan még mindig ezt tartják a legelismertebb szerepének.

8. Peter Boyle

10 színész, akik a 30-as éveikben debütáltak a filmvásznon

Harminchárom évesen mutatkozott be először egy teljesen ismeretlen játékfilmben, a The Virgin President-ben (1968). Majd jött egy megint csak kevésbé ismert filmje, a The Virgin President. Ezután, a következő évben Peter Boyle két, valamivel emlékezetesebb projektben is szerepelt, mint a :  Medium Cool (1969) és a The Monitors (1969). Ezek messze nem a legnépszerűbb filmjei, amelyekről ma olvashatunk. Legelismertebb szerepeit a következő évtizedben kapta, mint a Joe (1970), melyben már címszereplője volt, és a Martin Scorsese rendezésében készült Taxisofőr (1976), melyben Wizard karakterét, mint mellékszereplőt játszott, de Az ifjú Frankenstein-ben (1974) is feltűnt szörnyként.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · ·