FILMEZZUNK.HU
Meghalt az üzletember, akinek az élete inspirálta az Életrevalók című filmet - Philippe Pozzo di Borgo

Meghalt az üzletember, akinek az élete inspirálta az Életrevalók című filmet

1676

Meghalt az üzletember, akinek az élete inspirálta az Életrevalók című filmet

Philippe Pozzo di Borgo, a francia üzletember, aki az Életrevalók című filmet ihlette, hetvenkét éves korában, a marokkói Marrákesben hunyt el – közölték a produkció rendezői az AFP francia hírügynökséggel.

Így néz ki napjainkban az a mozgássérült férfi, akiről az Életrevalók című film készült

Philippe Pozzo di Borgo

“Halála megdöbbentő volt, és hatalmas szomorúsággal töltött el minket, hiszen barátságunk hihetetlenül hosszú volt”

– mondta Eric Toledano, aki Olivier Nakache-sal együtt rendezte az Életrevalókat. Philippe Pozzo di Borgo Tuniszban született, egy korzikai nemesi családból származott. A Champagne Pommery pezsgőház igazgatójaként tevékenykedett, mielőtt 1993-ban egy siklóernyőzés közben bekövetkezett baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az Életrevalók film alapját éppen az ő története adja, ahol egy lebénult arisztokrata sorsát teljesen megváltoztatja az új gondozója, aki saját kilátástalan helyzetének ellenére rendkívüli állhatatosságával és emberségével visszaadja a férfinek az életkedvét.

Az igaz történet, amely inspirálta az ‘Életrevalók’ című filmet

A Francois Cluzet és Omar Sy főszereplésével készült kultuszfilmmé vált alkotást Franciaországban csaknem 20 millióan látták a mozikban, a vígjáték pedig ötven országban került bemutatásra, és hatalmas sikerrel járt végig az egész Európán. 2019-ben egy amerikai változat is készült a film alapján, Bryan Cranstonnal és Kevin Harttal a főszerepekben, The Upside címmel.

Emlékszel még a mindenki által imádott Driss-re az Életrevalókból? Az őt életre keltő Omar Sy így néz ki napjainkban!

(Via Telex.hu)


Article Tags: · · · ·