FILMEZZUNK.HU
Állatmentő filmek, amiket minden állatszeretőnek látni kell

Minden idők 6 legjobb állatmentő filmje, amiket neked is látnod kell

12035

Minden idők 6 legjobb állatmentő filmje, amiket neked is látnod kell

A Föld természetvilága egyre inkább rá van szorulva arra, hogy az ember segítse, megmentse. Sajnos a fejlődés, barbárság, figyelmetlenség, önmegvalósítás okozza ezeket a világméretű problémákat, az ember tudja, hol segíthet. Összegyűjtöttünk egy pár kalandfilmet, amiket akár gyerekekkel is megnézhetünk, tanulhatunk és felnyílhat a szemünk a körülöttünk élő állatvilágra. Íme hat alkotás a legjobb állatmentő filmek közül.

Flipper (1996)

A szórakoztató kalandfilm Paul Hogen főszereplésében rendkívül jó választás, ha a gyerekekkel szeretnénk megnézni egy lebilincselő történetet a tengerről és a delfinről. Egy konok makacs felelőtlen srác találkozik egy delfinnel, Flipper-el és megváltozik az élete. A környezetükben veszély leselkedik a delfinre, hiszen sem az orvvadászok sem a környezet szennyezés nem kedvez a delfin élőhelyének. Nagy kalandba vágják hát a fejszéjüket.

Flipper (1996)

A szórakoztató kalandfilm Paul Hogen főszereplésében rendkívül jó választás bármelyik napra.

A medve (L’Ours, 1988)

Az állatmentő történet egy árva kis bocsról szól aki elvesztette az anyukáját . A természet befogadó így megtanítja mindenre amit egy bocsnak tudnia kell. Egy megsebesített hím medve életét mutatja be a történet másik oldala, aki rátalál a kis bocsra és segít neki a túlélésben. A francia kalandfilm 1990-ben a legjobb vágású filmek közé került, majd Oscarra is jelölték. A valós színészek között megtalálhatjuk Bart-ot, aki a hím medvét alakítja és Douce-ot aki a kis bocs szerepében tündököl.

A medve (L'Ours, 1988)

Egy megsebesített hím medve életét mutatja be a történet másik oldala, aki rátalál a kis bocsra és segít neki a túlélésben.

Szabadítsátok ki Willyt! (Free Willy, 1993)

A történet szerintem mindenki számára ismert, hiszen nincs a földön olyan, aki ne látta volna egy árva kisfiú és a gyilkos bálna barátságáról a filmet. A kis srác egy rongálás révén kerül közeli kapcsolatba újdonsült óriás barátjával. Willy a bálna sajnos azonban rossz tulajdonosi kezekben van, ezért a srác megszervezi a megmenekítését, melyben az újdonsült mostoha szülei segítenek. A történetre egy egész trilógiát ráhúztak.

Szabadítsátok ki Willyt! (Free Willy, 1993)

A kis srác egy rongálás révén kerül közeli kapcsolatba újdonsült óriás barátjával, Willy-vel.

Pandakaland Kínában (Amazing Panda Adventures, 1995)

A kínai vadon félelmetes óriási és egyben lenyűgöző. A sok állat és növényfaj közül azonban sokunknak a pandák jutnak eszébe. Azzal is tisztában vagyunk itt nyugaton, hogy folyton veszélyeztetve vannak az orvvadászok, csökkenő lakótér, és táplálék hiánya miatt. Egy kutató, panda-mentő akció vezetője, magával viszi kisfiát Kínába, ahol belekeverednek egy orvvadászoktól hemzsegő pandamentési akcióba.

Pandakaland Kínában (Amazing Panda Adventures, 1995)

Egy kutató, pandaszabadító akció vezetője, magával viszi kisfiát Kínába, ahol belekeverednek egy orvvadászoktól hemzsegő pandamentési akcióba.

A madármentő pusztadoktor (2011)

A magyar dokumentumfilm a Hortobágyi Nemzeti Parkban játszódik, a madármenhelyen. A mindössze 50 perces film, bemutatja Dr. Déri János elhívatottságát a madarak megmentése felé. Legyen szó egy fészeknyi elhagyott tojásról, törött lábú gémről, mindenre talál megoldást, míg el nem jön a megható pillanat hogy visszaköltözzenek a természetbe ahová tartoznak.

A madármentő pusztadoktor (2011)

A mindössze 50 perces film, bemutatja Dr. Déri János elhívatottságát a madarak megmentése felé.

Delfines kaland (Dolphin Tale, 2011)

Morgan Freeman egy kedves igaz történetről szóló, állatmentő filmhez adta tehetségét. A történet egy olyan delfinről szól, akinek le kellett amputálni a farkát, mert belegabalyodott egy rákcsapdába. Hogy hogyan lesz képes egy vízi állat farokúszó nélkül úszni azt senki nem tudta, de belevágtak. A delfin fejlődése reményt adott olyan embereknek, kisgyerekeknek, akinek szintén nélkülözniük kellett valamely végtagjukat. Lebilincselő a történet és megható. Az egész családnak csak ajánlani tudom kicsiktől a nagyokig.

Delfines kaland (Dolphin Tale, 2011)

(6 legjobb állatmentő film címlapkép forrása)

A Vadnyugati Casanova című film gyermekszereplője, Bud Spencer útitársa így néz ki felnőtt korában

//bluegirl//


Article Tags: · · · · · ·