FILMEZZUNK.HU
22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

8838

Benedict Cumberbatch legjobb filmjei

Benedict Cumberbatch Oscar-díjra, kétszeres Golden Globe és Emmy-díjra jelölt, BAFTA-díjas angol színész, szinkronszínész, narrátor. Színészi karrierje 2000-ben kezdődött és azóta számos filmben és sorozatban láthattuk Őt. Most összegyűjtöttünk huszonkét filmet, illetve sorozatot kronológiai sorrendben.

(1) Hawking (2004)

A legtöbbeknek Stephen Hawking életéről A mindenség elmélete ugrik be, de 2004-ben is készült egy adaptáció, Benedicttel a főszerepben. A BBC különkiadása nem sokban különbözik egyébként az Eddie Redmayne-féle feldolgozástól, hiszen ez is egy életrajzi dráma, ami Hawking zseniális elméjéről és kitartásáról szól, de korántsem kapott akkora visszhangot, mint amekkorát érdemelt volna.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

(2) A szabadság himnusza (2006)

William Wilberforce (Ioan Gruffudd), a rabszolgaság eltörlésének brit élharcosa 15 év hiábavaló harc után kényszerpihenőre megy, hogy beteg szívét kúrálja, amikor megismerkedik az elbűvölő Barbara Spoonerrel (Romola Garai). Bár legjobb barátja, a miniszterelnök William Pitt (Benedict Cumberbatch) a szíve mélyén támogatja, nyilvánosan nem áll mellé. Barbarának köszönhetően hamarosan újra feléled benne a vágy, hogy folytassa a küzdelmet, és régi szövetségesei segítségével megtalálják a kiskaput a jogrendszerben. A sikerhez azonban Pitt segítségére is szükség lesz, akinek el kell altatnia az ellenzék vezetőjének, Lord Tarletonnak (Ciarán Hinds) a gyanúját.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

(3) Vágy és vezeklés (2007)

Anglia, 1935. A tehetős családba született Briony a kiváltságosok életét éli viktoriánus villájukban. Az élénk fantáziával megáldott kislány írónő szeretne lenni. Amikor az egyik hétvégén összejön a család, a rekkenő hőség hatására a régóta elfojtott érzelmek veszélyes robbanóelegyként törnek felszínre. Egy sor félreértés következményeként Briony ártatlanul meggyanúsítja Robbie Turnert, a nővére, Cecilia szerelmét egy bűncselekmény elkövetésével. A gyanúsítás is elég ahhoz, hogy tönkretegye kettejük bimbózó szerelmét, és örökre megváltoztassa mindannyiuk életét.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

(4) Utolsó utazás (2010)

A vállalkozó szellemű James meghívja a három barátját, hogy menjenek vele egy nyugat-walesi kirándulásra. A meggondolatlan utazás olyan nehézségekkel, találkozásokkal és érzelmi megpróbáltatásokkal szembesíti őket, amely próbára teszi a fizikai és a lelki erejüket. Miles számára a kirándulás a lehangoló valósággal való küzdelmet jelenti. Davynek a közös erőfeszítést, az összefogást, míg Billnek menekülési lehetőséget kínál az elkövetett hibái elől, illetve a kényelmes csapdából, amelyet az élete jelent. Az utazás során a négy ifjú minden egyes lépéssel távolabb kerül a múlttól, és közelebb egy szép új világhoz, amely a barátságukon alapul.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

(5) Hadak útján (2011)

A Hadak útján egy Albert nevű fiú és Joey névre hallgató lovának elsöprő erejű története. Nehéz idők járnak, nemsokára kitör az I. világháború. Albert édesapja eladja Joey-t a brit lovasságnak, akik rögtön be is vetik őt a frontvonalakon túl – így megkezdődik Joey kalandos utazása, háttérben az első világháborúval. A temérdek akadály ellenére Joey mindig bátran szembenéz a veszéllyel, megérinti az embereket és megváltoztatja mindenkinek az életét, akivel útközben találkozik. Albert azonban képtelen elfelejteni hű hátasát és egyben legjobb barátját, így hátrahagyva otthonát, a francia harcmezőket veszi célba, hogy megtalálja és hazavigye az ő csatalovát.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

(6) Sérült lelkek (2011)

A házaspár, Dawn (Claire Foy) és David (Benedict Cumbebatch) visszatér a szülővárosába, hogy családot alapítsanak, de megérkezésük után váratlanul feltűnik David bátyja, Nick (Shaun Evans) is, aki korábban a hadseregben szolgált. A két férfi tűz és víz, állandóan rivalizálnak egymással, de ez nem csak az ő testvéri kapcsolatukra hat mérgezően, hanem a házaspár életére is. A végén már senki nem tudja, ki mond igazat, és ki nem.

22 Benedict Cumberbatch film, amik nem okoznak csalódást

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·