FILMEZZUNK.HU

8 érdekesség, amit még nem tudtál Danny Glover-ről

6365

Danny Glover érdekességek

Danny Glover amerikai színész, rendező és aktivista. Karrierje során számos kiemelkedő filmben és sorozatban láthattuk, de egyik legismertebb szerepe a Halálos fegyver filmekben megformált Roger Murtaugh karaktere volt. A közkedvelt színész a napokban ünnepli születésének a 77. évfordulóját, melynek alkalmából itt az idő egy picit jobban megismerkedni vele.

Hihetetlen, de ezt a 20 színészt még egyszer sem jelölték Oscar-díjra

1. Fiatal korában epilepsziát állapítottak meg nála, de elmondása szerint mára már sikerült egy jó módszert kifejlesztenie, amivel meggátolhatja a rohamok létrejöttét. 34 éves kora óta nem szenvedett el rohamokat.

2. Danny Glover elszánt aktivista, nem egyszer került már összetűzésbe a hatóságokkal is. 2010. április 16-án tartóztatták le Marylandben, miután részt vett egy tiltakozáson. Később kiderült, hogy azért tartóztatták le, mert ő és mások átlépték a sárga rendőrségi szalagot és többszöri felszólítás után sem léptek vissza.

Danny Glover érdekességek

3. Amíg a San Franciscoi Egyetem hallgatója volt, tagja volt a Fekete Hallgatók Közösségének, amely két másik közösséggel együtt létrehozta az USA egyik leghosszabb, 5 hónapos sztrájkját.

4. Fidel Castroval és Hugo Chávezzel is jó barátságot ápolt. Több képen is szerepelt együtt velük.

Danny Glover érdekességek

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · ·