FILMEZZUNK.HU
10 valós eseményeken alapuló film, amelyben az alkotók fontos részleteket rejtettek el

10 valós eseményeken alapuló film, amelyben az alkotók fontos részleteket rejtettek el

8249

4) Bohém rapszódia (2018)

10 valós eseményeken alapuló film, amelyben az alkotók fontos részleteket rejtettek el

Az énekes, Freddie Mercury szembeszáll kora sztereotípiáival, hogy a bolygó legkiemelkedőbb művésze lehetessen.

  • A filmben Freddie a “Love of My Life” című dalt Paul Prenter nevű menedzserének énekli a farmon. Ugyanakkor a valóságban amikor ez a dal megszületett, Freddie és Paul még nem dolgoztak együtt, így ez nem történhetett meg.
  • A Live Aid előtt (amelyre 1985 nyarán került sor) az igazi Freddie még nem tudta, hogy HIV-pozitív, és úgy hiszik, hogy ezt valamikor 1986 és 1987 között tudhatta meg. A filmben nem csak, hogy tudott róla, de a bandának is elmondta.
  • Amikor a filmben a banda újra találkozott, Freddie bocsánatot kért távozása és hibái miatt. Bármit megtett volna, hogy visszakerülhessen. A valóságban a banda több alkalommal is összeállt, még azután is, hogy Freddie szólókarriere beindult. Valójában a Queen sosem szűnt meg.

5) Oroszlán (2016)

10 valós eseményeken alapuló film, amelyben az alkotók fontos részleteket rejtettek el

Dev Patel, aki Saroo karakterét játszotta (jobb oldalt) és az igazi Saroo Brierley

A történet, amit Oroszlán címmel is ismernek, Saroo, az 5 éves nyomornegyedből származó kisfiú életét dolgozza fel, aki eltévedt. Valamilyen csoda folytán életben maradt és Ausztráliában találta meg otthonát. 25 évvel később Saroo visszatér, hogy rátaláljon családjára.

  • A filmben Saroo próbál vonatjegyet venni egy önkiszolgáló terminálnál, sikertelenül. A sorban álló emberek idegesek lesznek, majd elküldik a kisfiút az útjuk elől. A valóságban ez nem történt meg, hanem valami ennél is érdekesebb. Saroo heteken keresztül kereste testvérét, akiről azt hitte, hogy a vonaton van és ő keltette fel.
  • Miközben az utcán sétálgatott, Saroo szeme összetalálkozik egy fiúval, aki az út túloldalán lévő kávézóban ül. A fiú levest eszik, amit amikor Saroo meglát, imitálni kezd, egy képzeletbeli kanalat a szájához emelve. A valóságban Saroo tényleg találkozott a fiúval, aki ezután elkísérte a rendőrségre. A kávéházas jelenet sosem történt meg.
  • Miután 25 év múlva hazatér, Saroo nem tudja csillapítani csalódottságát és öklével a falba üt. A valóságban nem volt ereje ahhoz, hogy bemenjen a házba, és a történéseket az ablak mögül figyelte.

6) A nagy dobás (2015)

10 valós eseményeken alapuló film, amelyben az alkotók fontos részleteket rejtettek el

Ez a történet olyan emberekről szól, akik megjósolták a 2008-as gazdasági válságot, ezzel nagy pénzt kaszálva.

  • Shipley és Geller megismerkedik Casey-vel, a Wall Street Journal újságírójával, annak érdekében, hogy leleplezzék a csalást, ami a történelem legnagyobb pénzügyi válságához vezet. Viszont Casey nem hozza le a történetet, vagy a tényeket, amelyek bizonyítanák a bekövetkező eseményt. A valóságban a fiatalemberek rengeteg embert próbáltak figyelmeztetni a közelgő problémáról, de senki nem hallgatott rájuk. Azt a mai napig nem tudni, hogy a Wall Street Journal dolgozói közül valóban voltak-e barátaik, vagy sem.
  • A film rengeteg tényt nem vesz figyelembe, ami a válsághoz vezetett, hanem a Wall Street rövidlátó és korrupt üzletembereire helyezi a hangsúlyt, viszont nem ők voltak a válság egyetlen okai.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·