FILMEZZUNK.HU
Donnie Yen 8 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Donnie Yen 8 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

4203

Donnie Yen legjobb filmjei

Donnie Yen kínai harcművész, színész, rendező, filmproducer és harckoreográfus. Bár Kínában született, az Amerikai Egyesült Államokban, Bostonban nőtt fel, itt tanult harcművészeteket nagymester édesanyjától. 19 éves volt, amikor felfedezte tehetségét a Mátrix koreográfiájáról is híres Jűn Vó-pheng. Számos filmben szerepelt Jackie Chan, Jet Li és Michelle Yeoh oldalán. A népszerű filmcsillag Ázsiában a legjobban fizetett színészek közé tartozik. A nagyszerű színész a napokban ünnepli 59. születésnapját, melynek alkalmából az ő legjobb filmjeit válogattuk össze.

8. Tűréshatár (2007)

Ma Jun, az önbíráskodástól sem visszariadó rendőr társul egy fedett ügynökkel, Hua Shenggel, hogy elkapjanak egy kegyetlen csempészbandát, amelyet három vietnami fivér működtet. A legidősebb testvért elfogják, ám eközben fény derül az ügynök kilétére, akit majdnem meg is ölnek. Jun fáradhatatlanul üldözi a bandát, sokszor szabálytalan eszközöket is igénybe véve. Közeledik a csempészvezér tárgyalásának napja, a tanúk életét veszély fenyegeti, a leszámolás pedig elkerülhetetlen.

Donnie Yen 8 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

7. Penge 2 (2002)

Penge (Wesley Snipes) új ellenséggel, egy még rémisztőbb fajjal találja szembe magát, akitől a vámpírok is rettegnek. Pengének és a vérszívóknak nem csak fegyverszünetet kell tartaniuk, hanem szövetséget is kell kötniük. A férfi és régi csapata ismét harcra kész, hogy megvívják élet-halál küzdelmüket a sötétség teremtményeivel.

Donnie Yen 8 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

6. SPL: A bosszúhadjárat (2005)

Az intelligens Hong-Kong-i rendőrfelügyelő, Chan, annak szentelte életét, hogy börtönbe juttassa a hírhedt bandavezért, Wong Po-t. Éppen egy olyan tanút kísérnek a bíróságra, aki tanúskodhat a gengszter ellen, amikor egy autóval beléjük rohan a banda kegyetlen bérgyilkosa, Jack. A tanú és a felesége is meghal, csak a kislányuk marad életben. Chan csak megsérül, de amikor eltávolítják fejéből az üvegszilánkot, kiderül, hogy rákja van, és már nincs sok ideje hátra. Eközben Ma Kwan-t, egy másik körzet hírhedten kemény rendőrfelügyelőjét nevezik ki Chan részlegének élére, aki elhatározza, hogy rendet csinál. Chan mindhárom fiatal beosztottja védelmébe veszi a főnökét, aki közben örökbe fogadja a meggyilkolt tanú kislányát.

Donnie Yen 8 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·