FILMEZZUNK.HU
TOP15 - Elgondolkodtató filmek

A 15 legjobb film, melytől garantáltan megáll az eszed

2429

TOP15 – Elgondolkodtató filmek

Alábbi cikkünkben olyan filmeket veszünk egy kalap alá, melyek valamilyen szinten képesek megváltoztatni a gondolkodásmódodat. Ezeket a produkciókat nem csak azért jó nézni, mert izgalmasak, hanem olyan összeesküvés elméleteknek lehetünk a szemtanúi, melyek akár még igazak is lehetnek. Íme 15 elgondolkodtató film, melyeknek rendkívül fontos a cselekményvezetése, de készüljünk fel rá, hogy nem lesz egyszerű megérteni.

15. Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack (Edward Norton) terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel (Brad Pitt), aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed az egyre intenzívebb élményekre vágyó yuppie-k között. A fiúk barátságának Marla (Helena Bonham Carter) vet véget, aki kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Harcosok klubja (1999)

14. Viharsziget (Shutter Island, 2009)

Két amerikai rendőrbíró, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) és Chuck Aule (Mark Ruffalo) egy Massachusetts partjaitól távol fekvő, sivár szigetre érkezik, ahol egy elmegyógyintézet áll bűnözők számára. Jövetelük célja, hogy egy gyilkosságért elítélt nő szökése ügyében nyomozzanak. A nyomozás során mindenki távolságtartó velük szemben, őrök is, rabok is, és a vezetőség is, s mintha mindenki csak a bemagolt szöveget fújná. Teddy Daniels-t eközben migrén és különös rémálmok kezdik gyötörni, melyben rendszeresen felbukkan halott felesége is. Ő pedig mindenképp rá szeretne jönni a sziget titkára…

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

13. Mr. Nobody (2009)

Eme elgondolkodtató film a 20. és a 21. század között, különböző időzónákban, de egyazon szereplő életében játszódik. Nemo Nobody (Jared Leto) hétköznapi életet él feleségével, Elise-vel (Sarah Polley) és három gyermekükkel, mindaddig, amíg egy napon a valóságra ébred idős öregemberként, 2092-ben. Mr. Nobody a maga 120 évével a legidősebb ember és egyben az utolsó halandó is a Földet benépesítő új és halhatatlan emberi faj tagjai között. Ám ez úgy tűnik, nem igazán izgatja őt, az egyetlen kérdés, amely foglalkoztatja, hogy valóban azt az életet élte-e, amely számára a legmegfelelőbb volt; valóban azt a nőt szerette-e, akit neki szántak és azokat a gyerekeket nevelte-e, akiket kellett. Most csak az a célja, hogy megtalálja erre a választ.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

12. 13. emelet (The Thirteenth Floor, 1999)

Megalkotja a harmincas évek Los Angelesének virtuális világát két számítógép-programozó, Douglas Hall (Craig Bierko) és Hannon Fuller (Armin Mueller-Stahl). Fullert megölik, a gyilkossággal pedig Hallt vádolják. A férfi a “virtuális múltba” utazik, hogy megtalálja a hidegvérű gyilkost.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·