FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb lélekfelemelő film

10 lélekfelemelő film, amit még az idei évben meg kell nézned

439

A 10 legjobb lélekfelemelő film

Alábbi összeállításunkban olyan lélekfelemelő filmeket ajánlunk a kedves Olvasóink figyelmébe, amikkel tényleg érdemes eltölteni az időt. A produkciókban értékes leckéket lehet megtanulni az élet több területéből, miközben egyszerre fognak megríkatni és megnevettetni is. Ha egy picit nehezebb időszakodban vagy, mindenképpen érdemes a felsorolt alkotásokból válogatni, hiszen ezektől garantáltan élni akarsz majd! Íme a 10 legjobb lélekfelemelő film.

Ha ismersz még olyan lélekfelemelő filmet, amit szívesen ajánlanál mások figyelmébe, írd le nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk hiányosságunkat!

10. Bor, mámor, Provance (A Good Year, 2006)

Az angol bankár, Max Skinner (Russell Crowe) egy omladozó provance-i szőlőhegyet örököl Henry bácsikájától. Max nem szándékozik letelepedni Le Griffon-ban, minél előbb értékesítené a birtokot a teljes borászatával együtt. Menet közben azonban váratlan dolgok húzzák keresztül a számításait: egyrészt felidézi a régi emlékeket, összebarátkozik a helyi vincellérrel, megjelenik Henry bácsi rég elveszett lánya, illetve még a szerelem is itt toppan be az életébe.

Bor, mámor, Provance (2006)

Tudtad, hogy…?

A rendező, producer Ridley Scott állítása szerint a film összes jelentének forgatási helyszíne mindössze 8 percre volt provence-i otthonától, ahol 15 évig lakott. Eredetileg Aaron Eckhart is szerepelt volna ebben a lélekfelemelő filmben.

9. Októberi égbolt (October Sky, 1999)

Homer Hickam (Jake Gyllenhaal) az 1950-es években, egy kis nyugat-virginiai bányászvárosban tölti gyermekéveit. Kilátásai nem túl fényesek, valószínűleg ő is bányász lesz, akárcsak édesapja. 1957 októberében azonban megváltozik Homer számára a világ: fellövik az első szovjet Szputnyikot. Attól kezdve a rakéták érdeklik leginkább a fiút. Barátaival minden idejét a kísérleteknek szenteli, a szülői rosszallások ellenére. Egyedül Riley tanárnő (Laura Dern) bátorítja a komolyabb kísérleteket. Vezetésével beneveznek a Nemzeti Tudományos Díjért folyó versengésbe. Homer céltudatosan készül pályájára és az űrkutatás egyik meghatározó amerikai személyiségévé válik…

Októberi égbolt (October Sky, 1999)

8. Gettó milliomos (Slumdog Millionaire, 2008)

Indiában is nagy népszerűségnek örvend a Legyen Ön is milliomos!, ám a lehetőség ott sem jár mindenkinek. Főleg, ha egy egyszerű utcagyerekről, Jamal Malikról (Dev Patel) beszélünk, aki a közönség és a műsorvezető döbbenetére magabiztosan válaszolja meg az egyre nehezedő kérdéseket. Hogy honnan tudja a helyes megoldásokat, arra a kérdések mögött kibontakozó élettörténete adja meg a választ, de a csodás véletlenekben nem mindenki hisz fenntartások nélkül.

Gettó milliomos 2008

Tudtad, hogy…?

A film 10 jelölésből 8 Oscar díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek. A Schindler listája mellett a Gettómilliomos a második olyan film, ami megjelenésének évében elnyerte a legjobb film, a legjobb rendezés és legjobb forgatókönyv díját a Golden Globe-, a BAFTA- és az Oscar-díjátadón is.

7. Saját szavak (Freedom Writers, 2007)

1994-ben egy jó szándékban gazdag, de tapasztalatokban szegény tanárnő érkezett Los Angeles egyik legveszélyesebb környékének iskolájába. Erin Gruwell (Hilary Swank) a kezdeti nehézségek után elnyerte a 203-as terem diákjainak bizalmát és egyedi módszereivel felnyitotta szemüket lehetőségeikre. A gettólakó tizenévesekkel naplót íratott, amit később összegyűjtve kiadtak The Freedom Writers Diary címen. Ma ez már azonos nevű alapítvány és módszertan, Gruwell egyetemen tanít néhány egykori diákjával közösen.

Saját szavak (Freedom Writers, 2007)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·