FILMEZZUNK.HU
A 7 legjobb fekete-fehér film, amit mindenképpen látnod kell

A 7 legjobb fekete-fehér film, amit mindenképpen látnod kell

16188

A legjobb fekete-fehér filmek a régi időkből

Régi idők filmjei, ugyan minőségükben nem hasonlíthatók a mai kor filmjeihez, de ez mit sem változtat mondanivalójukon. Olyan film címeket olvashatsz ebben a bejegyzésben, amelyek az 1930 és 65 közötti években készültek. Színviláguk kimerül a fekete-fehérben, de tartalmuk és izgalmuk annál inkább színesebb. Nosztalgiázzunk együtt, íme az általunk legjobban kedvelt fekete-fehér filmek toplistája!

Neked melyik a kedvenc fekete-fehér filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

7. Modern idők /Modern Times, 1936/

Az első hangosfilm, amiben Charles Chaplin hangja hallható, egyúttal egy hatalmas szatíra a modern élet visszásságairól. A kritikusok által az utolsó nagy némafilm komédiának tartott alkotás éles szemmel mutat rá, hogy az elgépiesedés, a mindenütt jelenlévő elidegenedés miként teszi tönkre világunkat, ráadásul mindezt a Chaplintől megszokott kacagtató, mégis mélyenszántó stílusban.

Modern idők /Modern Times, 1936/

6. Tizenkét dühös ember /12 Anry Man, 1957/

Kamaradarab egy döntés meghozataláról. A tizenkét esküdtnek egy egyszerűnek látszó gyilkossági ügyben kell ítéletet hoznia. Az egyik esküdtben azonban felmerül a gyanú, hogy a vádlott bűnössége mintha túlságosan is nyilvánvaló lenne, és alaposabban át kéne beszélni a tárgyalóteremben hallottakat, hiszen mégiscsak egy fiatalember életéről van szó. Kezdetben tizenegyen vannak ellene, de a helyzet lassan megváltozik, és kiderül, már nem is a gyilkossági ügyről van szó, sokkal inkább saját történeteikről és gyarlóságaikról.

Tizenkét dühös ember /12 Anry Man, 1957/

5. A hét szamuráj /Shichinin no samurai, 1954/

A banditák kényükre-kedvükre fosztogatják a védtelen falusi lakosokat. Ezt megelégelik a parasztok, és kis csapatot küldenek egy közeli városkába, hogy kevéske vagyonukért gazdátlan szamurájokat, roninokat béreljenek fel falujuk védelmére.

A hét szamuráj /Shichinin no samurai, 1954/

4. Aranypolgár /Citizen Kane, 1941/

A film egy gúnyrajz az Aranypolgárról, William Randolph Heartsról, aki Charles Foster Kane szerepében elevenedik meg, és aki a huszadik század első felének legbefolyásosabb médiamágnása volt. Egy újságíró segítségével nézhetjük végig, ahogyan a semmiből jött Kane ügyes taktikusként és rettenthetetlen üzletemberként tör egyre feljebb, míg a hatalom megbolondítja, és végül magányosan hal meg villájában.

Aranypolgár /Citizen Kane, 1941/

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·