FILMEZZUNK.HU
A 10 legsokkolóbb környezetvédelmi dokumentumfilm, amit látnod kell - Ha tenni akarsz a környezetért

A 10 legsokkolóbb környezetvédelmi dokumentumfilm, amit látnod kell – Ha tenni akarsz a környezetért

3443

5. Chasing Coral

A korallzátonyok riasztó sebességgel tűnnek el. Van, amelyik visszahúzódik, míg mások kifehérednek a Föld egyre jobban felmelegedő vizeiben. A Netflix dokumentumfilmjének tudósai, búvárai és fotósai meg vannak győződve arról, hogy a mélység titkainak feltárásával kiderülhet, mi vár az óceánok egészségére.

6. The Ivory Game (Az elefántcsont játék)

Nem titok, hogy az elefántcsont évek óta nagy üzlet. Ám míg sok ország betiltotta behozatalát és kereskedelmét az afrikai elefántpopulációra gyakorolt pusztító hatása miatt, Kínában továbbra is a jólét szimbóluma maradt. A Netflix filmjének inkognitóban lévő filmrendezői beszivárogtak ebbe a zavaros világba, hogy dokumentálják a kereskedelmet tápláló, mélyen gyökerező korrupciót.

7. Forrongó jég (Ice on Fire)

Leonardo DiCaprio narrálja a HBO filmjét, felhívva a figyelmet a tömeges kihalás lehetőségére, amelynek elindítói a jégtakarók olvadásakor levegőbe szivárgó sarkvidéki metángázok lehetnek. Ez egy „kezdőkne”” szóló útmutató egy potenciális katasztrófához, melyben a készítők olyan technológiák keresésére indulnak, amik megfordíthatják a légkörbe szivárgó CO2 okozta károkat.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·