FILMEZZUNK.HU
A 10 legsokkolóbb környezetvédelmi dokumentumfilm, amit látnod kell - Ha tenni akarsz a környezetért

A 10 legsokkolóbb környezetvédelmi dokumentumfilm, amit látnod kell – Ha tenni akarsz a környezetért

3445

8. Holnap (Tomorrow)

Két francia filmrendező, Mélanie Laurent és Cyril Dion különös bizakodással tekintenek a mai kihívások felé. Az oktatás, a mezőgazdaság, az energia és a gazdaság jelenlegi normáinak kreatív alternatíváit keresve arra törekszenek, hogy inspirálják az embereket a lokális változtatásokra. A két készítő, akik észrevették környezetünk hanyatlását, dokumentálják és ráirányítják a figyelmet azokat az emberekre és közösségekre, akik újjáalkotják a jövőnket és egy etikusabb, fenntarthatóbb világért dolgoznak.

9. Artifishal

A peszketáriánus étrendről gyakran gondolják, hogy jobban kíméli a környezetet, mintha mindenféle húst fogyasztanánk. Mindeközben azonban elfeledkeznek a globális halászati ipar hatásáról. Az Artifishal a túlhalászat hatásait vizsgálja, és azt, hogy a tenger gyümölcsei iránti rajongásunk hogyan pusztítja a felszín alatt vadon élő állatokat egy csendes-óceáni szigettől kezdve a norvég a fjordokig. Ahogy a készítők mondják: „a kihaláshoz vezető út jó szándékkal van kikövezve”.

10. We the Power – The Future of Energy is Community-Owned (Mi, a hatalom: Az energia jövője közösségi tulajdon)

Ez az egyik legújabb dokumentumfilm, ami az éghajlatváltozásra összpontosít. Azokat az úttörő közösségi kezdeményezéseket követi, amik visszaveszik a hatalmat a nagy energetikai cégektől, hogy a helyiek kezébe adják. Megmutatja a közösségi cselekvés valódi erejét, és azt, hogy a közösségi energia hogyan képes a környezet javát szolgálni, és egészségesebb, pénzügyileg stabil közösségeket építeni. A film a lokális összefogásokat mutatja be a németországi Fekete-erdő mélyétől az ősi spanyolországi Girona utcáin át a londoni háztetőkig.

Szerző: MéziMcFly

Így lőtt gólt Bud Spencer a magyar vízilabda-válogatottnak (Videó!)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·