FILMEZZUNK.HU
TOPLISTA: A filmtörténelem 10 legjobb kínai mozija

A filmtörténelem 10 legjobb kínai mozija

46389

6. Hős (2002, Ying xiong)

Valamikor a távoli múltban, még az első császárok ideje előtt hét királyságra oszlott a birodalom. A hét úr közül Kin volt a legnagyobb: ő félt a legjobban a gyilkosoktól. Bárkinek, aki megöl egy orgyilkost, hatalmas vagyont és a legnagyobb dicsőséget ígéri, azt, hogy színről színre láthatja őt magát, a jövendő birodalom császárát. Egy nap egy névtelen harcos érkezik a palotába. Azt állítja, legyőzte a három legyőzhetetlen gyilkost: Törött Kardot, Hulló Hót és Eget. Az uralkodó fogadja, és végighallgatja hihetetlen harcai és ravaszsága történetét. De amikor az elbeszélés véget ér, váratlan fordulat következik: ő is elmond egy történetet. Szerinte minden egészen másképp volt, mint ahogy a névtelen harcos elbeszélte…

Hős (2002, Ying xiong)

5. Keleti szél (2007, Tau ming chong)

Miután Ma Xinyi tábornok a háborúban szörnyű vereséget szenvedett, és minden emberét lemészárolták – egyedül ő maradt életben – beáll a helyi banditákhoz. Csakhamar vérszerződést köt a két vezérrel és elhatározzák, hogy vezetésükkel a banditák beállnak a Quing seregbe. Csata csatát követ, tucatjával hullanak az emberek, Ma Xinyi tábornok vezetésével sorra foglalják el a városokat. Közben persze kezdenek a testvérek letérni a helyes útról, egyre inkább azzá válnak, amik ellen harcolnak. Közben Ma Xinyi és Er-Hu testvér felesége Lian egymásba szeretnek. Ma Xinyi politikai babérokra tör, kormányzóvá nevezi ki a császárnő – és innentől kezdve a testvérek visszavonhatatlanul eltávolodnak egymástól.

Keleti szél (2007, Tau ming chong)

4. Vörös szikla (2008, Chi bi)

A harmadik század elején a gyengekezű Han császárt meggyőzi az agyafúrt tanácsosa, Cao Cao, hogy az egyetlen módja Kína egyesítésének, ha hadat üzennek a nyugati Xu és a keleti Wu királyságnak. Cao Cao vezetésével hatalmas sereg indul Wu meghódítására. Wu uralkodója, Sun Quan szövetségre lép a rivális hadúrral, Liu Beivel, hogy együtt vegyék fel a harcot az ellenséggel. A kezdeti összecsapásokat követően a Wu sereg vezére, Zhou Yu rájön az ellenség gyenge pontjára. Egyetlen esélye, hogy a tengeren kényszeríti őket harcra. A döntő ütközetre a Vörös Sziklánál kerül sor.

Vörös szikla (2008, Chi bi)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·