FILMEZZUNK.HU
TOPLISTA: A filmtörténelem 10 legjobb kínai mozija

A filmtörténelem 10 legjobb kínai mozija

46388

3. Színes fátyol (2006, The Painted Veil)

A középosztálybeli orvos, Walter és az elkényeztetett, felsőosztálybeli Kitty házassága elhibázott döntés volt. Kitty, férje munkája miatt, londoni életét hátrahagyva Sanghajba költözik, ahol rátalál a szerelem a helyi konzul személyében. Miután Walter felfedezi hűtlenségét, büntetésképpen a kolera által legsúlyosabban érintett területen fogad el egy állást, és ragaszkodik hozzá, hogy Kitty is vele tartson. Az utazás a gyönyörű távoli kínai faluba és az ott megélt szörnyűségek értelmet és célt adnak elveszettnek hitt kapcsolatuknak.

Színes fátyol (2006, The Painted Veil)

2. A háború virága (The Flowers of War, 2011)

1937-ben, a második világháború alatt a japánok lerohanják Nanking városát, több tízezer ártatlan kínai áldozatot mészárolnak le brutális módon és nőket erőszakolnak meg. Egy amerikai temetkezési vállalkozó, John a helyszínen ragad, és papnak öltözve a helyi kurtizánok segítségével menteni próbál egy csapat rémült, magára maradt diáklányt.

A háború virága (The Flowers of War, 2011)

1. Az utolsó kínai császár (1987, The Last Emperor)

Pu Ji élettörténetéből átfogó képet kapunk a kínai birodalom, majd népköztár- saság történelmi viharairól. Pu Ji hároméves, mikor az évszázados hagyományoknak megfelelően a trónra ültetik. A kínai birodalom ősi kultúrája, pompája és rítusai között éri el hetedik életévét, mikor a friss szelek elsöprik a rendíthetetlennek hitt császárságot.

Az utolsó kínai császár (The Last Emperor, 1987)

A kínai filmek TOP10-hez a www.filmkatalogus.hu ranglistáját vettük alapul.

Szeretnéd te megmondani, hogy a kínai filmek után, melyik nemzetről készítsük a következő toplistánkat? Várjuk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben a tippeket!

Megszakad a szív: Így teltek Farrah Fawcett utolsó napjai

(Legjobb olasz filmek címlapkép forrása)
(Legjobb olasz filmek történetek forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·