FILMEZZUNK.HU
10 meglepő érdekesség a szülinapos Mickey Rourke-ról

Ma ünnepli 71. születésnapját Mickey Rourke – Íme 10 érdekesség a szülinapos színészről

5290

Mickey Rourke érdekességek

Mickey Rourke Golden Globe és BAFTA díjas színész. A ’80-as, ’90-es évek népszerű sztárja. A 9 és fél hét c. erotikus thriller hozta meg számára a népszerűséget. Nehéz természete, alkohol- és drogproblémái miatt később többnyire akciófilmekben és B kategóriás alkotásokban kapott szerepet. A nagy visszatérése a szakmába 2009-ben következett be, miután több díjat is elnyert a The Wrestler c. filmben nyújtott kiemelkedően hiteles alakításáért. A nagyszerű színész a napokban ünnepli 71. születésnapját, melynek alkalmából róla gyűjtöttünk össze néhány érdekességet.

Döbbenetesen néz ki Mickey Rourke!

1) Mickey Rourke édesapja Philip Andre Rourke amatőr testépítő volt, elhagyta a családot, amikor Mickey még csak 6 éves volt. A válás után édesanyja, Ann feleségül ment Eugen Addis rendőrtiszthez, akinek 5 gyermeke volt. A házasságkötést követően az egész család Floridába költözött.

2) Színész karrierje 1979-ben kezdődött, amikor szerepet kapott Steven Spielberg Meztelenek és bolondok című háborús komédiájában.

Hírességek, akiknek az évek során csúnyán megkopott a vonzerejük

3) A Vad orchideák (1989) és A félelem órái (1990) című filmek minden téren alulteljesítettek, és a színész több Arany Málna jelölést is begyűjtött. 1991-ben ezért csalódottan visszavonult a filmezéstől és boxolói karrierbe kezdett, mely három küzdelmes év után végül abbamaradt.

4) Rourke visszatért a filmezéshez, de az olyan filmekkel, mint a Az utolsó törvényenkívüli (1993) vagy a Fehér sivatag (1992) messze elkerülték őt a sikerek. Ezt követően mérhetetlen önpusztításba kezdett: ivott, drogozott, melynek következtében kihullottak a fogai, 1994-ben pedig letartóztatták.

Kim Basinger kipakolt: utált csókolózni Mickey Rourke-al a 9 és 1/2 hét című filmben

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·