FILMEZZUNK.HU
Peter Falk érdekességek

Peter Falk – 10 meglepő érdekesség a legendás Columbo-ról

17896

Peter Falk érdekességek

Peter Falk, alias mindenki örege, Columbo, a világ egyik legismertebb nyomozója. Legalább annyian ismerik, mint Poirot-t, vagy Sherlock Holmes-t, pedig időben a történetei fiatalabbak. Bosszantó karaktere sok tekintetben elijesztheti a nézőt, azonban a filmjei végén lehull a lepel és megmutatja igazi arcát, az intelligens, csendes detektívet aki meglapul a háttérben, olykor megjátssza, hogy butácska, de vigyázzatok, mert nagyon cseles. Most Rá emlékezünk, hiszen napra pontosan 96 évvel ezelőtt született.

10 érdekesség Peter Falk színészről

Columbo bosszantó karaktere sok tekintetben elijesztheti a nézőt, azonban a filmjei végén lehull a lepel és megmutatja igazi arcát, az intelligens, csendes detektívet aki meglapul a háttérben.

1. A középiskolában kinevezték az osztálya elnökének.

2. A jobb szemét eltávolították egy műtét során három éves korában, ugyanis rákot diagnosztizáltak nála.

3. Az egyik legnagyobb elhívatása a rajzolás és a vázlat-készítés volt, még egy stúdiót is alapított Beverly Hills-ben.

10 érdekesség Peter Falk színészről

4. A középiskola után politológusnak tanult, majd kormányhivatalnok lett Connecticut államban, de a szakácsként a kereskedelmi flottánál is dolgozott.

5. Peter Falk apai nagyszülei, Louis és Ida Falk, orosz zsidó bevándorlók voltak. Peter anyai nagyapja, Peter Hochhauser, egy magyar származású zsidó úriember volt, és Peter anyai nagyanyja, Rosa Heller, egy cseh zsidó bevándorló volt. A lánya Catherine Falk az igazi életben magánnyomozóként keresi a kenyerét.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · ·