FILMEZZUNK.HU
Jeremy Irons 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jeremy Irons 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

23224

6. A hosszúsági fok (Longitude, 2000)

A Dava Sobel regényéből készült pazar kiállítású, két részes, megtörtént eseményeken alapuló történet a XVIII. századi John Harrisonnak és az elfeledett tengerészeti kronométereket eredeti pompájukba visszaállító tengerésztisztnek, a XX. századi Rupert T. Gouldnak állít maradandó emléket. A két idősíkban, párhuzamosan zajló cselekményt olyan neves brit színészek keltik életre, mint Michael Gambon, Jeremy Irons és Ian Hart.

A hosszúsági fok (Longitude, 2000)

5. Az oroszlánkirály (The Lion King, 1994)

Nagy az öröm a dzsungel állatainak körében, ugyanis megszületett Mufasa trónörököse, Simba. Nem mindenki néz azonban jó szemmel a fiatal oroszlánra, köztük Simba nagybátyja, Zordon sem, aki régóta feni a fogát a trónra. Ezért szövetkezik a hiénákkal, és tőrbe csalja a királyt és fiát, melyet követően magához ragadja az uralmat. Mufasa önfeláldozásának köszönhetően a trónörökös életben marad, és a dzsungelben új barátokra tesz szert, hogy végül visszatérjen, és letaszítsa uralmáról a gyilkos királyt.

Az oroszlánkirály - Jeremy Irons színészről 12 érdekesség, amit nagy valószínűséggel még nem hallottál

4. A Vasálarcos (The Man in the Iron Mask, 1998)

Párizs nyomorog és éhezik, de a királyt, XIV. Lajost (Leonardo DiCaprio) csak pénz, a fényűzés és a nők érdeklik. Szemet vet egykori testőre, Athos (John Malkovich) fiának menyasszonyára is. Hogy megszabaduljon a vőlegénytől, a fiút a biztos halálba küldi, egy olyan csatába, ahonnan alig tértek haza. Athos bosszúra szomjazik, és összehívja a régi bandát, és Aramis-szal (Jeremy Irons), Porthos-szal (Gérard Depardieu) az oldalán egy merész puccsot kísérel meg a dölyfös király ellen. D’Artagnan (Gabriel Byrne), régi cimborájuk még mindig a királyi testőrségben szolgál. Vajon kiáll régi barátai mellett, vagy a király ellen fog fordulni?

A Vasálarcos (The Man in the Iron Mask, 1998)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·