FILMEZZUNK.HU
A fantasztikus Walter Matthau 10 legnagyszerűbb filmje

A fantasztikus Walter Matthau 10 legnagyszerűbb filmje

16389

Walter Matthau legjobb filmjei

Walter Matthau (New York, 1920. október 1. – Santa Monica, Kalifornia, 2000. július 1.) Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színész. Eredeti neve Walter John Matthow volt, azonban hamar ráérzett, hogy ezzel a névvel nem lehet karriert csinálni Hollywoodban, így vált Walter Matthau néven világhírűvé, aki főleg vígjátékokban játszott. Számtalan filmben szerepelt együtt kollégájával Jack Lemmonnal, akihez élete végéig szoros barátság fűzte. A legendás Walter napra pontosan 103 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot bevándorló orosz zsidó szülők gyermekeként. Emlékezzünk rá a 10 legemlékezetesebb filmjével!

Kihagytuk a kedvenc filmedet toplistánkból? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Walter Matthau produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Kaktusz virága (Cactus Flower, 1969)

Julian Winston (Walter Matthau) fogorvos és főállású agglegény retteg a házasság gondolatától. Újdonsült barátnőjének, a szöszke Toninak (Goldie Hawn) azt hazudja, hogy nős. Toni elkeseredésében öngyilkosságot kísérel meg, mire Winston megígéri, hogy elválik, és elveszi feleségül. Ám Toninak nincs szíve tönkretenni egy boldog családot. Szeretné látni, hogy a házastársak kapcsolata már kihűlt. Winstonnak kerítenie kell egy állfeleséget. Úgy látszik, a titkárnője (Ingrid Bergman) megfelelő erre a szerepre.

Kaktusz virága (Cactus Flower, 1969)

9. Hello, Dolly! (1969)

Egy középkorú özvegyasszony házasságközvetítéssel foglalkozik, de mikor egy számára is megfelelő férfi fordul hozzá, hogy keressen neki feleséget, elhatározza, hogy ő fog hozzá feleségül menni.

Hello, Dolly! (1969)

8. Amerikai fogócska (Charade, 1963)

Reggie (Audrey Hepburn), a fiatal özvegy Párizsban tudja meg, hogy meggyilkolt férje közönséges csirkefogó volt, aki után “piszkos” pénzek maradtak vissza. Három gonosztevő meg akarja szerezni a pénzt, ezért megfenyegetik az özvegyet. Egy negyedik férfi, a titokzatos Peter Joshua (Cary Grant) is meglehetősen gyanúsan viselkedik, ennek ellenére Reggie beleszeret. A férfiről kiderül, hogy talpig becsületes ember, ő a hölgy megmentője.

Amerikai fogócska (Charade, 1963)

7. Furcsa pár (The Odd Couple, 1968)

A meggyőződésből nőtlen Oscarnál (Walter Matthau) tartott kanmuri-pókerpartik a másik négy játékos számára menekülést jelent örömtelen házasságuk mindennapjaiból. Egyikőjük, Felix (Jack Lemmon) különösen sokat bosszankodik felesége miatt. Amikor odáig fajul a dolog, hogy a felesége utat mutat neki, Oscar nyújt segítő kezet a bajban. Nagy lakásában van elég hely két ember számára. Oscar kötetlen életmódját Felix nem képes elfogadni és magáévá tenni, így Oscar hamarosan megismeri az együttélés árnyékos oldalait. Felix aggályoskodásával megzavarja a sikerrel kecsegtető randevúk kilátásait, tisztogatási mániájával a pókerparti résztvevőit, és szemrehányásaival árasztja el az éjszakai ivászatból hazatérő Oscart. Oscar végül kijön a sodrából, és Félix elmegy, azonban bűnbánóan visszatér. A helyzet újbóli elmérgesedése előtt azonban visszamegy feleségéhez, és végül minden marad a régiben.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·