FILMEZZUNK.HU
Alicia Vikander érdekességek

10 meglepő érdekesség, amit nem tudtál Alicia Vikander-ről

9070

Alicia Vikander érdekességek

Alicia Vikander svéd színésznő. Elsőként az Andra Avenyn című svéd sorozattal szerzett hírnevet, majd szerepelt a Koronaékszerekben. Feltűnt az Anna Kareninában, és az Egy veszedelmes viszonyban is, majd A hetedik fiúban Alice Deane megformálója lett. Az U.N.C.L.E. emberében, A dán lányban, illetve a Tomb Raiderben is főszerepben volt látható az Oscar-díjas színésznő. Íme 10 érdekes tény a sokszínű színésznőről.

Jason Bourne (2016) - Előzetes

(1) Alicia Vikander szülei útjai különváltak, mikor öt hónapos volt, és főként egyedülálló édesanyja nevelte. Édesapja oldalán van öt testvére. A felnőtté válás alatt Alicia állítása szerint mindkét oldalról a legjobbat kapta, hiszen míg édesanyjának egyedüli gyermeke volt, addig édesapja házánál minden második héten egy nagy család vette körbe.

(2) Fiatal korában a balett-táncos karrier volt a legnagyobb álma. Ennek érdekében Stockholmba költözött és Svéd Nemzeti Balettiskolába járt a fiatal Alicia, viszont hosszú évek verejtékes munkája ráébresztette, hogy túl nagy korlátok közé szorítja őt ez a műfaj, és végül a színészet mellett döntött hivatásként.

Alicia Vikander érdekességek

(3) Kései tinédzseréveiben sérülések követték tánckarrierjét, így végül drámaiskolába jelentkezett, ahol kétszer is visszautasították. Egy ponton bejutott egy jogi iskolába, de sosem kezdte el ottani tanulmányait, helyette követte álmát, hogy színésznő lehessen.

(4) Ugyan a Tolsztoj-adaptáció előtt Alicia számos svéd produkcióban remekelt, a világsikert mégis Kitty szerepe hozta meg számára a Clarence Brown rendezte Anna Karenina-filmben, 2012-ben. Ezután olyan filmek sorában kapott főszerepeket a színésznő, mint A hetedik fiú, a Tulipánláz, vagy A dán lány.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·