FILMEZZUNK.HU
Filmek, amiktől jobban vágysz az életre

18 nagyszerű film, ha nehéz időszakon mennél keresztül

28180

Filmek, amiktől jobban vágysz az életre

Vannak különleges filmek melyek inspiratívan hatnak ránk. Ahogy megnéztük őket, rögtön máshogy akarunk utána élni, extrémebben, keresve a kihívásokat. Íme 18 inspiráló film, amik segítenek abban, hogy az élet extrém, különleges, vidám oldalát is észrevegyük.

1. A békés harcos útja (Peaceful Warrior, 2006)

Dan, a rendkívül tehetséges fiatal tornász igazi hedonista módjára hajszolja az élvezeteket: élete csak versenyekből és bulikból áll, ám egy súlyos sérülés – amely egész karrierjét veszélybe sodorja – és egy véletlen találkozás Szokratésszel, a titokzatos idegennel ráébreszti, milyen keveset is tud az életről. A tragikus balesetet követő hónapokban Szokratész és egy gyönyörű lány, Joy segítségével Dan teljesen újjászületik, maga mögött hagyja zűrös múltját, és új emberré: békés harcossá válik.

A békés harcos útja (Peaceful Warrior, 2006)

2. A mennyország kapujában (Knockin’ on Heaven’s Door, 1996)

Martin és Rudi gyógyíthatatlan betegek. Megszöknek a kórházból, hogy utolsó napjaikat olyan szenvedélyesen éljék, mint még soha. A cél a tenger. Lopott kocsival indulnak útnak – vesztükre, mert az autó két balfék maffiózó tulajdona. A két kalandor nyomába erednek a gengszterek és persze a rendőrök is. De hőseinknek nincs mit veszteniük.

A mennyország kapujában (Knockin' on Heaven's Door, 1996)

3. Lélekben táncolok (Inside I’m Dancing, 2004)

Rory O’Shea egy huligán, egy örök lázadó. Élete tragikus fordulatot vesz, amikor izomsorvadása miatt az egyik dublini intézetébe kerül. Itt találkozik Michaellel, akit szélütés ért. A fiatalember beszéde a betegsége miatt szinte teljesen érthetetlen környezete számára. Különös kapcsolat alakul ki kettejük között. Rory az egyetlen, aki megérti mit mond Michael, valósággal a tolmácsa lesz. Ráadásul éppen Rory elviselhetetlen stílusa, lázadó természete az, ami ösztönzést ad Michael számára, hogy megpróbáljon felülkerekedni önmagán és betegségén.

Lélekben táncolok (Inside I'm Dancing, 2004)

4. Forrest Gump (1994)

A kisfiú intelligenciahányadosa némi kívánnivalót hagy maga után, de a gyerek hihetetlen teljesítményekre képes. Először elismert futballista lesz, majd bevonul katonának, és Vietnamból hazatérve maga Nixon elnök tünteti ki.

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

5. Életrevalók (Intouchables, 2011)

Philippe, a gazdag arisztokrata ejtőernyős balesete miatt nyaktól lefelé teljesen lebénul, tolószékbe kényszerül. Egy segítő asszisztensre van szüksége a mindennapi teendőiben. Választása egy börtönből most szabadult külvárosi fekete srácra, Driss-re esik, aki humorával és rámenősségével mindenkit elbűvöl maga körül. A ház Vivaldi és Earth Wind and Fire zenéjétől hangos. A két univerzum találkozása egy barátság kezdete…

Életrevalók (Intouchables, 2011)

6. Walter Mitty titkos élete (The Secret Life of Walter Mitty, 2013)

Ha az ember élete nem úgy alakul, ahogy tervezte, mindig menekülhet a fantáziálásba. Walter Mitty (Ben Stiller) nincs híján az álmoknak. Fejben folyamatosan máshol jár, izgalmas kalandokat él át, mintha csak állandóan egy film főhőse lenne. Hamarosan azonban az igazi kaland is rátalál a fotóriporterre, akinek egy elveszett negatív nyomába kell erednie, miközben élete gyökeresen felfordul.

Walter Mitty titkos élete, 2013

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·