FILMEZZUNK.HU
Most ünnepli 70. születésnapját Jeff Goldblum – Íme 10 meglepő érdekesség a szülinapos színészről

Most ünnepli 70. születésnapját Jeff Goldblum – Íme 10 meglepő érdekesség a szülinapos színészről

10159

Jeff Goldblum érdekességek

Jeff Goldblum amerikai film- és színpadi színész, aki a filmvászon mellett a Broadway deszkáin is megmutatta már a tehetségét. A magyar közönség olyan nagy sikerű filmekből ismerheti, mint A légy, a Jurassic Park, vagy éppen A függetlenség napja. A színész október 22-én, 70 évvel ezelőtt született Pittsburghben. Mivel a napokban van a születésnapja, úgy gondoltuk, hogy ennek alkalmából most róla mutatunk be néhány érdekességet, amivel nagy valószínűség szerint még nem találkoztál.

10 dolog, amit tutira nem gondoltál volna Jeff Goldblum-ról

1. Jeff Goldblum zsidó származású, vallásos nevelést kapott. Apja orvos, édesanyja, Shirley (született Temeles) rádióbemondó volt, később egy konyhafelszereléssel foglalkozó céget irányított.

2. Eredeti neve Jeffrey Lynn “Jeff” Goldblum.

10 dolog, amit tutira nem gondoltál volna Jeff Goldblum-ról

3. Tehetséges jazz zongoristának számít, és bevallása szerint profi zenész lett volna, ha nem sikerült volna a színészi karrierje.

4. Filmes karrierje 1974-ben a Bosszúvágy című filmmel vette kezdetét, Charles Bronson oldalán, de első igazán komoly lehetőségre 1977-ig várnia kellett. Ekkor mutatták be a Woody Allen rendezésében készült nagysikerű Annie Hallt, melyben egy kisebb mellékszerepet kapott.

5. A népszerű Jóbarátok című sorozatban egy alkalommal epizódszerepet is kapott.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·