FILMEZZUNK.HU
Maga a rendező, James Cameron válaszolta meg a Titanic legnagyobb kérdését

Hoppá! James Cameron bevallotta, hogy Jack, egyetlen egy módon mégis túlélhette volna a végét a Titanicban

893

Hoppá! James Cameron bevallotta, hogy Jack, egyetlen egy módon mégis túlélhette volna a végét a Titanicban

A rajongók több mint két évtizede vitatkoznak arról, hogy Leonardo DiCaprio Jackje túlélhette volna, a rögtönzött ajtó tutajon lebegve Kate Winslet Rose-ával. A tudományos vizsgálatot a National Geographic “Titanic: 25 évvel később James Cameronnal” című különkiadása részletezi.

James Cameron legjobb filmjei

Bár Cameron eredetileg azt mondta a sajtónak, hogy a törvényszéki elemzés megerősítette, hogy “csak egy ember maradhatott életben” az ajtótutajon, a különkiadásban elismeri, hogy van egy lehetséges kimenetel, ahol Jack “talán életben maradt”. A rendező felbérelt két kaszkadőrt, akik a forgatás ideji DiCaprióhoz és Winslethez hasonló magasságúak és súlyúak voltak, és a Titanic tutajjelenetét egy medencében rekonstruálták, hogy a többféle elméletet és kimenetelt teszteljék. Az első teszt során Cameron megcáfolta azt a rajongói elméletet, miszerint a tutajon egyszerűen elég hely volt ahhoz, hogy Jack és Rose is túlélje:

“Bár elég hely van ahhoz, hogy Jack és Rose fel tudjon szállni a tutajra, most mindketten a fagyos víz veszélyes szintjén vannak elmerülve”

– jegyezte meg James Cameron. A felvételeken látható, hogy a kaszkadőrpáros testének nagy része víz alatt van ebben a forgatókönyvben. A második teszt során ismét ráfért Jack és Rose is a tutajra, de Cameron úgy helyezte el a testüket, hogy a felsőtestük (ami a létfontosságú szerveket tartalmazza) a vízen kívül maradt. Ebben a forgatókönyvben mindkettőjük túlélési esélye megnőtt.

“A vízen kívül [a teste] heves rázkódása segített neki. Ha kiszámoljuk, elég sokáig kibírta volna. Órákig.”

– mondta Cameron. A harmadik és egyben utolsó teszthez Cameron a kaszkadőrökkel elvégeztette az összes olyan megerőltető tevékenységet, amin Jack és Rose a filmben keresztülmegy, hogy kifárassza őket. Cameron egy olyan extra pillanatot is beiktatott, amely nem szerepel a filmben: Rose odaadja Jacknek a mentőmellényét.

“Stabilizálódott. Olyan helyre került, ahol talán kibírta volna, amíg a mentőcsónak odaér. Jack talán túlélte volna, de sok változó van. Azt hiszem, az volt a gondolatmenete, hogy ‘Nem fogok egyetlen olyan dolgot sem tenni, ami veszélyezteti őt’, és ez 100 százalékban megfelel a karakterének.”

– mondta Cameron.

Már 50 éves lenne Paul Walker – Vin Diesel nehezen tudja túltenni magát legjobb barátja halálán

(Via mafab.hu)


Article Tags: · ·