FILMEZZUNK.HU
A 8 legjobb film, amiben a mesterséges intelligencia az úr

A 8 legjobb film, amiben a mesterséges intelligencia az úr

29873

3. Terminátor – A halálosztó (The Terminator, 1984)

A Terminátor volt az a film, ami igazán beindította a mesterséges intelligencia őrületet, az emberek ellen forduló rendszerek negatív utópiájának szinonimájává vált a terminátorokat irányító Skynet. A történet szerint az eredetileg védelmi rendszerként alkalmazott Skynet öntudatra ébred és egy nukleáris holokauszt következtében a Föld nagy része elpusztul, a megmaradt emberek pedig ádáz harcot vívnak a Skynet irányítás alatt álló terminátorokkal.

A mesterséges intelligencia az időutaztatás képességével is rendelkezik, így küldenek vissza a múltba egy terminátort (Arnold Schwarzenegger), hogy ölje meg az ellenállás irányítójának anyját, Sarah Connort  (Linda Hamilton).

2. Rövidzárlat (Short Circuit, 1986)

A Rövidzárlat egy könnyed családi film, ami bemutatja, egy gondolkodó robot kedves is tud lenni. Az Egyesült Államok atomháborúban is bevethető robotokat épít a hidegháború vége felé. Az egyik teszt során azonban hiba lép fel, az egyik harci gépbe villám csap, és ennek következtében az eddig távirányítású masina már szabad akarattal rendelkezik. Ötös robot megszökik az őt fejlesztő laborból és egy teljesen átlagos amerikainál köt ki, ahol, mint egy gyerek, elkezdi felfedezni az őt körbevevő világot.

Rövidzárlat (Short Circuit, 1986)

Az amerikai kormány természetesen nem hagyja annyiban, hogy egyik robotja önálló életre kelt, a film pedig komikus módon végigköveti Ötös robot valamint segítői, Stephanie (Ally Sheedy) és a feltaláló Newton Crosby (Steve Guttenberg) hogyan babrálnak ki a kormány embereivel.

1. Én, a robot (I, Robot, 2004)

Del Spooner  (Will Smith) 2035-ben vigyáz a közrendre miközben az emberek mindennapjait már robotok segítik. A gépeket eddig sem szívlelő nyomozóban tovább mélyül a bizalmatlanság, amikor egy új generációs robot megöli a tervező professzort, amelyet az önfejű zsaru természetesen nem hagyhat szó nélkül.

A film, hasonló témájú művekhez képest, mélyebben foglalkozik a robotok és emberek közötti különbség morális problémáival, így például azzal, képes-e egy robot ellentmondani gazdájának, és ha igen, milyen alapon. Ennél fogva a néző több csavarra is számíthat a két órás történet alatt.

Szívbemarkoló jelenet maradt ki a Bosszúállók: Végjátékból (VIDEÓ)

Ha toplistánk nem tartalmazza a te kedvencedet, amiben a mesterséges intelligencia játssza a főszerepet, írd meg nekünk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Címlapkép forrása)

//Barni//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·