FILMEZZUNK.HU

15 meglepő érdekesség a Monk – A flúgos nyomozó című sorozatról

30979

9. Ez volt az első alapvető kábel sorozat, melyet a “legjobb vígjáték sorozat” kategóriában jelöltek Golde Globe-ra.

10. A címszereplőt alakító főszereplő, Tony Shalhoub az egyetlen színész, aki mind a 125 epizódban megjelenik. Második helyen a Randy Disher-t alakító Jason Gray-Stanford található, aki négy részben nem kapott szerepet.

15 dolog, amit a Monk - A flúgos nyomozó című sorozatról tudni kell

11. A rendőrállomás, ahol Stottlemeyer és Disher dolgozik, a sorozat szerint a Vinton Street-en van San Francisco-ban. Azonban a valóságban Vinston New Jersey-ben van, pont ott, ahol a szériát megalkotó Andy Breckman él.

12. A sorozat belső ellentmondása, hogy – mint egyes epizódokból sorra kiderül – különféle lelki zavarai már felesége halála előtt is fennálltak. Például egyetemista korában esélyes volt egy futóverseny megnyerésére, de utolsó lett, mert a startpisztoly elsütése után vette észre, hogy cipőfűzőjének a két vége nem egyforma hosszan lóg le, és startolás előtt még újra fűzte a cipőjét. Így egyértelmű, hogy különféle kényszeres és fóbiás tünetei ellenére a nyomozói zsenialitása és különleges megfigyelő-képessége segítségével állhatta meg rendőrtisztként a helyét.

15 dolog, amit a Monk - A flúgos nyomozó című sorozatról tudni kell

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · ·