FILMEZZUNK.HU
Alain Delon – 10 meglepő érdekesség a francia színészlegendáról

Alain Delon – 10 meglepő érdekesség a francia színészlegendáról

4168

5) Allégret az Amikor a nő zavarba jön (1957) című filmjében kínált kicsiny szerepet Delon számára. Ez volt az első szereplése mozifilmben. Ezt követte a Légy szép és tartsd a szád! (1958), amelyben későbbi jó barátja és riválisa, Jean-Paul Belmondo is szerepelt. A nem túl jelentős alkotást Yves fivére, Marc Allégret rendezte.

Jean-Paul Belmondo – 10 meglepő érdekesség a francia színészlegendáról

6) 1975-ben készült el a Zorro című filmje. Alain Delon kérte ennek a filmnek az elkészítését, miután 1964-ben tetszett neki A fekete tulipánban kapott szerepe. Külön érdekesség a filmel kapcsolatban, hogy a film forgatása során Spanyolországban Alain Delon megismerte Leon Degrelle-t, a volt belga náci vezetőt, aki az SS Légiót vezette a második világháború alatt. Leon Degrelle a háború után elmenekült, minden bizonnyal azért, hogy elkerülje az esetleges tárgyalást.

7) Harmadik filmje a Christine (1958) volt. Az opusz Arthur Schnitzler egyik drámája nyomán készült. Delon partnernője az osztrák Romy Schneider volt. A befutott színésznő és a kezdő színész egymásba szerettek, eljegyezték egymást, ám viharos kapcsolatukból sosem lett házasság.

Alain Delon – 10 meglepő érdekesség a francia színészlegendáról

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·