FILMEZZUNK.HU
10 érdekesség, amit még nem tudtál Stanley Tucci-ről

10 érdekesség, amit még nem tudtál Stanley Tucci-ről

2572

Stanley Tucci érdekességek

Stanley Tucci Golden Globe- és Emmy-díjas színész, Oscarra jelölt színész, rendező, producer és forgatókönyvíró. Olyan filmekben szerepelt többek között, mint a 2 és 1/2 kém, az Amerika kedvencei, a Terminál, az Az éhezők viadala-franchise vagy a Spotlight: Egy nyomozás részletei. A tévénézők ismerhetik őt a Murder One, a Vészhelyzet és az Agykontroll című sorozatokból is. A fantasztikus színész a napokban ünnepli 63. születésnapját, melynek alkalmából itt az ideje egy picit jobban megismerkedni vele.

Stanley Tucci rákbetegségéről vallott: nem könnyű neki

1) Az olasz származású színész a New York-i Peeksvill-ben született. Édesapja középiskolai tanár, édesanyja titkárnőként dolgozott. Egy lánytestvére van: húga, Christine Tucci szintén színész.

2) A Broadwayn 1982. szeptember 30-án mutatkozott be, a The Queen and the Rebels című darabban, míg első filmszerepét 1985-ben, A Prizzik becsülete című filmben kapta.

Stanley Tucci

3) 2002-ben mutatták be a ‘A kárhozat útja’ című filmjét. Akiről a film szólt, Frank Nitti láncdohányos volt, a szerep kedvéért Stanley Tucci napi 80 cigarettát szívott el.

4) Több Golden Globe és Oscar-díj jelölést is kapott a Komfortos mennyországban (2009) nyújtott alakításáért.

Komfortos mennyország

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·