FILMEZZUNK.HU
A Piedone Afrikában című filmből megszeretett Bodo tragikus története

A Piedone Afrikában című filmből megszeretett Bodo tragikus története

45378

A Piedone Afrikában című filmből megszeretett Bodo tragikus története

Bud Spencer neve neve egybeforrt a Piedone sorozattal. A nagysikerű Piedone Afrikában sok bunyót, rengeteg poént és felhőtlen szórakozást nyújt, s a színész is élvezte a forgatást, saját bevallása szerint ez volt a kedvenc filmje.

Érdekességek a Piedone című filmekről

Az egykori olimpikon vízilabdázó, egyéniségéhez annyira illik a kemény öklű Rizzo nyomozó figurája, hogy sokan a mai napig azonosítják vele. Az olasz színész összesen négy Piedone produkcióban szerepelt, Bud Spencernek mégis ez a rész volt a kedvence, amit leginkább partnerének, Baldwyn Dakile-nak köszönhet. A sorban a harmadik Piedone filmben Rizzo nyomozó holtan találja afrikai informátorát. Azonnal a gyilkos nyomába szegődik, és hamarosan Dél-Afrikában találja magát, ahol először az árván maradt kisfiúról kell gondoskodnia, aki aztán egy percre sem tágít mellőle. A nyomozás szálai egy gyémántbánya tulajdonosához vezetnek, aki orrvadászattal múlatja az időt.

A forgatások alatt Spencer annyira megkedvelte a minden lében kanál színesbőrű kisfiút, hogy elgondolkodott: magához veszi egy időre a kis Baldwyn Dakile-t.

“Piedonénak az agyára megy a kissrác, aki egy percre sem tágít mellőle, és próbál segíteni neki a nyomozásban. Persze szereti Bodót, de a gyerekekkel nem bánik olyan jól, mint az öklével. Én viszont annyira odáig voltam a kis Baldwynért, hogy ha nem lettek volna szülei, bizony magammal vittem volna.”

– mesélte a színész. Király Levente könyvéből, a Verhetetlen párosból azonban kiderül, hogy Baldwyn Dakile sajnos már nincs az élők sorában. Neri Parenti olasz rendező a mai napig tartja a kapcsolatot Bodo édesanyjával, aki beszámolt róla, hogy egy dél-afrikai ifjúsági lázadás élére állt, ami miatt megölték. Ez miatt sajnos képet sem tudott róla mutatni az édesanyja felnőtt koráról.

Nyugodjék békében!

Bud Spencer az életben is hőssé vált, amikor egy forgatási szünetben megmentette egy 3 éves kisfiú életét

(Via Borsonline.hu)


Article Tags: · · · ·