FILMEZZUNK.HU
A 15 legjobb film Ed Harris-től, amit vétek lenne kihagyni

A 15 legjobb film Ed Harris-től, amit vétek lenne kihagyni

17969

Ed Harris legjobb filmjei

Ed Harris kétszeresen Golden Globe-díjas amerikai színész, rendező és forgatókönyvíró, akit eddig négyszer jelöltek Oscar-díjra. Több műfajban is bizonyította már a tehetségét. A magyar közönség olyan filmekből ismerheti leginkább, mint A szikla, Apollo 13, The Truman Show vagy a Pollock, amit ő maga rendezett és a főszerepet is ő játszotta. Születési nevén Edward Allen “Ed” Harris a napokban ünnepli 73. születésnapját, melynek alkalmából íme egy lista, melyben összegyűjtöttük az általunk szeretett 15 legjobb filmjét.

Kihagytuk kedvenc filmedet a skót színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Ed Harris produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

15. Erőszakos múlt (A History of Violence, 2005)

Tom-ból (Viggo Mortensen) hős csinál a média, miután kisvárosi vendéglőjében meghiúsít egy rablótámadást, és önvédelemből megöl két körözött bűnözőt. A férfi megpróbál visszailleszkedni a normális hétköznapokban, azonban egy titokzatos (Ed Harris) idegen megjelenése felbolygatja addig sem túl nyugodt életét.

Erőszakos múlt (A History of Violence, 2005)

14. Az órák (The Hours, 2002)

Az egyetlen nap alatt játszódó filmben három különböző időben élet nő életét ismerhetjük meg, ám sorsuk összefonódik… 1923-ban Virginia Woolf (Nicole Kidman), angol írónő nekikezd első regényének, a Mrs. Dalloway-nek. 1951-ben Laura (Julianne Moore), a problémákkal küzdő terhes feleség bulit szeretne rendezni a férjének, ám a készülődés közben megtalálja Virginia Woolf regényét, és olvasni kezdi. 2001-ben Clarissa (Meryl Streep), egy kiadónál dolgozó nő ünnepséget szeretne rendezi barátjának, aki AIDS-ben szenved. Mindhármukat hasonló problémák foglalkoztatják: hogyan érhetik el a boldogságot.

Az órák (The Hours, 2002)

13. Éjszakai hajsza (Run All Night, 2015)

Egy hivatásos bérgyilkos, aki már azt fontolgatta, hogy visszavonul a szakmájától, kénytelen újra akcióba lendülni. És ez a bevetés keményebb és veszélyesebb lesz, mint eddig bármelyik munkája – pedig nem is fizet érte senki. Most saját maga a megbízója. A célpontja nem más, mint egykori főnöke, a kegyetlen bandavezér, akinek azért kell meghalnia, hogy a bérgyilkos rég látott fia élhessen. És a profi hosszú idő után úgy érzi: most az érzelmeire kell hallgatnia. Még ha az az életébe kerül is.

12. A Pokol konyhája (State of Grace, 1990)

New York írek lakta negyede, vagy más néven a Pokol konyhája köztudottan az amerikai ír maffia központja. Zárt közösség, ahol esélye sincs idegeneknek arra, hogy közel kerüljenek a tűzhöz – nem csoda, hogy a rendőrség és az FBI évek óta nem képes fogást találni a helyi alvilágon. Itt jön a képbe Terry Noonan, aki a Pokol konyhájában nőtt fel, majd Bostonba költözött, ahol most zsaruként dolgozik. Új feladata során azonban vissza kell eleveníteni régi kapcsolatait korábbi barátjaival, akik közül most is sokan a maffiának dolgoznak, sőt egyikük, Frankie a helyi bűnbanda vezetője lett…

A Pokol konyhája (State of Grace, 1990)

11. A mélység titka (The Abyss, 1989)

Az olajszállító tankhajó legénysége olyasmibe keveredik, amihez semmi köze. Részt kell venniük egy elsüllyedt atom-tengeralattjáró felkutatásában. A tenger mélye a legbátrabb hajósokat is próba elé állítja, de arra, amit végül felfedeznek, még azok sem számítottak, akik az összes próbát kiállták. Odalent valami olyasmi várakozik némán, amit még nem látott emberi szem.

A mélység titka (The Abyss, 1989)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·